2024. április 25. - Márk

Berlusconi névre keresztelte új pizzáját

"Berlusconinak nincsenek tojásai" szlogennel hirdeti legújabb, az olasz kormányfőről elnevezett rénszarvasos pizzáját a Kotipizza finn pizzérialánc.
2008. június 21. szombat 18:32 - Hírextra

A kétértelmű reklámmal egy tojás nélküli tésztából készült pizzát akar népszerűsíteni a finn étteremhálózat. "Berlusconinak nincsenek tojásai, (csak füstölt rénszarvashús, gomba és lila hagyma van rajta)" - olvasható a plakátokon.

A Kotipizza új pizzakreációja márciusban megnyerte a New Yorkban megrendezett nemzetközi pizzaversenyt. A recept sikere kapcsán egy finn bulvárlap élcelődve felidézte Silvio Berlusconinak évekkel ezelőtt a finn konyhára tett lekezelő megjegyzéseit, és lényegében innen jött az ötlet, hogy az olasz kormányfőről nevezzék el az új pizzát, és az ő személyére alapozzák a népszerűsítő kampányt - mondta az étteremlánc marketingigazgatója.

Berlusconi három évvel ezelőtt, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) székhelye körüli vitával kapcsolatban szólta le a finn konyhát, amikor több alkalommal lesajnálva kijelentette: a finnek csak füstölt rénszarvashúst esznek és fogalmuk sincs arról, mi az a sonka. A sonkájáról híres olaszországi Párma és a finn főváros, Helsinki versengett egykor a pozícióért, végül Párma lett az EFSA székhelye.

A reklámkampány eddig sikeresnek bizonyult, az étteremlánc rengeteg pozitív visszajelzést kapott, elsősorban Finnországból, de érkezett dicséret Olaszországból is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását