2024. március 29. - Auguszta

Alibinek nevezték el

Különleges nevet szánt a Szegedi Vadaspark az év elején született kis fehér kengurujának, ezért pályázatot hirdettek, hogy felkeltsék a legötletesebb névadók érdeklődését: a pályázaton az Alibi név győzedelmeskedett.
2008. június 21. szombat 19:32 - Hírextra

A nyilvánosság előtt két hete bemutatott fehér Benett kenguru elnevezésében egy mindszenti fiatal bizonyult a legötletesebbnek - mondta el a távirati irodának szombaton a létesítmény igazgatója.
Veprik Róbert hozzátette: a bizottság több ok miatt döntött e mellett a név mellett. A névben egyfelől elrejtve megtalálható a kis kenguru fehérségének oka, másfelől viszont arra is tekintettel kellett lenni, hogy kis állatról még nem tudni, hogy fiú-e vagy lány. Az Albínó név uniszexnek tekinthető, ebből a szempontól is szerencsés tehát - emelte ki.

Évente egyébként két-három alkalommal kérik a látogatók segítségét a névadásban a szegedi park munkatársai, és mindig a különleges állatok kapcsán. Korábban már kapott nevet a kis tapír, illetve a hópárduc is.

A Bennett kenguruknak (Macropus rufogriseus) egyébként szürkésbarna a szőre, és albínó egyed eddig még nem született Magyarországon - jegyezte meg a szakember.
Az albinizmus örökletes tulajdonság, amely a színanyag termelődésének zavara következtében jelenik meg. A természetben az albínó kenguruknak nem sok esélye lenne a ragadozókkal szemben, annyira feltűnőek a zöld környezetében, állatkertben azonban életben maradhatnak. Így Szegeden is bíznak a ritka jövevény felcseperedésében.

A Tisza-parti város állatkertjében féltucat felnőtt Bennett kenguru él, amelyek rendszeresen szaporulattal örvendeztetik meg gondozóikat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását