2024. május 18. - Erik, Alexandra

Tóth Gábor: Javult a rendőrség megítélése

Sokkal rugalmasabban kezeltük a demonstrációkat, szépen eltűntek a kordonok. Jól látszik, hogy diktatórikus módszereket nem alkalmaz a BRFK - mondta a budapesti rendőrfőkapitány a Magyar Nemzetben pénteken megjelent interjúban, ahol kifejtette azt is: a t
2008. június 20. péntek 08:06 - Hírextra
Összességében nézve az egyéves munkánkat és a társadalmi szervezetek véleményeit, az állampolgárok körében végzett felméréseket, úgy érzem jelentősen javult a rendőrség megítélése. Ha pedig a politikai megnyilvánulásokat veszem figyelembe, amelyek a rendőrség szakmai munkájáról szólnak, akkor levonhatom azt a következtetést, hogy a testületről alkotott kép pozitívabb - fejtette ki Tóth Gábor.

Mint mondta, az összes rendőrnek, aki Budapesten szolgálatot teljesít, gondolkodva kell a feladatát végrehajtani. Úgy vélte, bár lehet egy intézkedés jogszerű és szakszerű, nem biztos, hogy azt meg kellett volna tenni, nem biztos, hogy arra szükség volt, és az a társadalom érdekeit szolgálta. Ha nem, akkor a rendőrségnek nem kell ilyen fölesleges intézkedéseket tenni - válaszolta arra a kérdésre, hogy miért kellett egy békés és szemmel láthatóan nem veszélyes csoportot, amelynek tagjainál ráadásul kamerák, mikrofonok, fényképezőgépek voltak, igazoltatni.

Arra a felvetésre, mely szerint egyre több a politikai indíttatású bűncselekmény - Molotov koktélos támadások, pártirodákban eljuttatott fehér poros küldemények, politikusokat fenyegető üzenetek - akár itt a fővárosban is, Tóth Gábor úgy reagált: hatáskörükbe tartozó hat ilyen cselekményből hármat felderítettek és kiderült, csak az egyik olyan, amelyet nagyon erőltetve lehet politikai motivációjúnak beállítani. A másik kettő nem az - közölte, majd hozzátette: az ilyen típusú ügyek mögött nincs átgondolt és szervezett elkövetés, de nyilván az sem zárható ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását