2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Jönnek a törpikék

Ezen a hétvégén Bilbaóból Budapestre érkezett a hupikék törpikék 50. születésnapja alkalmából szervezett európai turné. A törpök októberig 15 városba látogatnak el, hogy rajongóikkal együtt ünnepeljék meg születésnapjukat.
2008. június 20. péntek 17:40 - Hírextra
Péntek reggel több ezer, 20 cm-es fehér törp jelent meg Budapest utcáin, a Hősök terén, a Vásárcsarnokban, a Millenáris Parkban és az Állatkertben. A törpök arra vártak, hogy megtalálóik hazavigyék, kifessék vagy felöltöztessék őket. Az így feldíszített törpökről készült digitális felvételeket a www. happysmurfday.com/hu honlapra feltöltve lehet a törp versenyre benevezni. A legcsinosabbakat a szervezők törp csomagokkal jutalmazzák.
A felkeresett városokban egy-egy hírességet is felkérnek arra, hogy egy 120 centiméter magas törpöt felöltöztessenek. Milánóban a Benetton, Erlangenban Philipp Lahm, a Bayern München és a német foci válogatott egyik játékosa, Bilbaóban egy neves női kerékpáros tervei alapján készült el a különleges törp. A magyar óriás törp csillogó rózsákkal díszített "ruháját" Ördög Nóra az RTL Klub műsorvezetője és Náray Tamás divattervező álmodta meg.

Szombaton és vasárnap a T-Com Gyerekszigeten vendégeskednek a törpök. Egy hatalmas képregénnyel, több mint 30 táblaképen mutatkoznak be. A gyerekeket különböző törpös játékok várják és le lehet majd fotózni a helyszínen kifestett törpöket is.

A törp ünnepségeken részt vesz Véronique Culliford, az Aprajafalvát megálmodó belga illusztrátor, Peyo lánya is.

És mi köze mindennek az UNICEF-hez?

A törpök már hosszabb ideje az UNICEF barátai, többször támogatták a szervezet gyermekek érdekében végzett munkáját. Születésnapjukon arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy minden gyereknek joga van iskolába járni, s ezt a világ számos országában az UNICEF oktatási programjai teszik lehetővé.

Aprajafalva lakói tevőlegesen is segítséget kívánnak nyújtani az UNICEF gyermekvédelmi programjaihoz. Ezért a törp születésnapra egy speciális UNICEF törpöt terveztettek, az ennek eladásából származó bevétel felét az UNICEF programjainak támogatására ajánlják fel. A törp ezen a hétvégén megvásárolható lesz a Gyereksziget UNICEF standján más kisebb ajándéktárgyakkal együtt, ezt követően pedig az UNICEF Csengery utcai, valamint internetes boltjában is.
A hírességek által késztett törpöket pedig a tényleges születésnapon, 2008. október 23-án elárverezik, ugyancsak az UNICEF javára.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását