2024. április 27. - Zita

Ikertalálkozó immáron tizedszer

Minden eddigieknél népesebb mezőnyre számítanak a szombaton Szigethalmon 10. alkalommal sorra kerülő országos ikertalálkozón, amely mostanra nemzetközivé nőtte ki magát, és több mint 700 pár jelezte részvételi szándékát - közölte a szervező kedden az MTI-vel.
2009. július 22. szerda 10:35 - HírExtra
Domonkos István elmondta: a találkozónak olyannyira híre ment, hogy az idén már hét országból érkeznek ide az egy időben született párok, többek között svéd, lengyel és angol testvérek. Ikerszépségversenyt is rendeznek, amelyen most első alkalommal három kategóriában mérettetik meg magukat a vállalkozó szellemű párok; gyerek, felnőtt és senior kategóriában derülhet ki, hogy ki a legszemrevalóbb. Senior kategóriában Hajdúszoboszlóról egy 64 éves női pár is pályázik a győzelemre - tette hozzá.

A programok között bográcsos főzőverseny, kézműves és iparművészeti kirakodóvásár, szellemi vetélkedő is szerepel. A nap fénypontjának az "iker-ökörködő" ígérkezik, amikor ikerpárok mutatnak be vicces produkciókat és ügyességi vetélkedőkön mérhetik össze tudásukat.

A szervező azt is elmondta, hogy a tapasztalat szerint az ikerpárok többsége lány, a fiúk között lényegesen kevesebb egyidőben született pár akad.

Az idei találkozó külön érdekessége, hogy négy család hármas ikrei is eljönnek, hogy megismerkedhessenek egymással. Rajtuk kívül természetesen az egykéket és minden más érdeklődőt is szívesen látnak az ingyenes bulin - hívta fel a figyelmet Domonkos István.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását