2023. január 27. - Angelika

A hatodik láb nem emberé

Kacsa volt a hatodik láb, amelyet a Brit Columbia egyik partszakaszán korábban fellelt öt emberi láb után első pillantásra szintén emberi maradványnak könyveltek el.
2008. június 20. péntek 10:48 - Hírextra
Az illetékes halottkémi hivatal csütörtökön bejelentette, hogy a sportcipőbe bújtatott emberi lábnak vélt maradvány, amelyet szerdán talált meg a Vancouverhez közeli Georgia-szorosnál egy arra járó, nem embertől származott: valamilyen állat lábszárcsontját azonosították az edzőcipőben.

A rendőri szóvivő figyelmeztetet, hogy akárki eszelte ki ezt az otromba tréfát, komoly büntetésre számíthat, és elképesztőnek tartotta, hogy valaki ilyen érzéketlen legyen, mikor annyi eltűnt családtagja után kutató família várja remegve, hogy vajon nem az ő hozzátartozójára bukkantak-e.
Az elmúlt egy év alatt összesen öt emberi láb vetődött partra egy néhány mérföldes kanadai partszakaszon belül. Az utolsót éppen hétfőn. A vizsgálatok eddig csupán azt tudták kideríteni, hogy a lábak mind más ember maradványai voltak, és feltehetőleg maguktól váltak le a régóta vízben hányódó testekről. Egy elmélet szerint a könnyű sportcipők miatt nem merültek el a végtagok, s lebegtek ki a partra.

A mindeddig megoldatlan rejtély - hogy honnan származtak a lábak, és tulajdonképpen mi is történt - azonban alaposan meglódította az emberek fantáziáját, és feldúlta a közvéleményt.
A legvalószínűbbnek egy óceánkutató elmélete látszik, aki úgy vélte, hogy talán egy Georgia-szoros közelében történt vízi baleset áldozatainak végtagjai sodródtak ki.
Az illetékes halottkém közölte, hogy folytatják az öt végtag vizsgálatát és a helyszíni nyomozást. Eddig három láb DNS-tesztje készült el, ám ez alapján sem sikerült azonosítani a maradványokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását