2024. március 29. - Auguszta

Nincs veszély

Nem veszélyeztetik a felszíni bányabeomlások a kárpátaljai Aknaszlatinán (Szolotvino) a sóstavat és a körülötte kiépült üdülőtelepet, amely változatlanul fogadja a vendégeket.
2008. június 19. csütörtök 16:35 - Hírextra
Minden alapot nélkülöznek azok a főként a központi ukrán média által terjesztett híresztelések, amelyek szerint az aknaszlatinai sóbánya tárnáinak beomlása miatt elapadt volna a helyi sóstó vize és veszélyessé vált volna a mellette lévő üdülőtelep - írta csütörtöki számának helyszíni riportjában az ungvári Igazi Kárpáti Igaz Szó országos lap.

Az újság által megszólaltatott egyik aknaszlatinai üdülőtulajdonos elmondta, hogy a sóstó körül kiépített létesítményeket üzemeltető negyven vállalkozó és a település lakossága is úgy véli, valakik Kijevben azért akarják összemosni a bányaomlásokat a sóstóval, hogy elriasszák a fürdővendégeket, majd a vállalkozások csődbe jutása után potom áron felvásárolhassák a népszerű üdülőtelepet.
A lap szerint a sóstónál már vannak vendégek, fürdőznek a tengervíznél sokkal nagyobb sótartalmú, gyógyhatású vízben, de a forgalom az alaptalan híresztelések miatt elmarad a tavalyitól, jóllehet minden feltétel adott a kellemes, gondtalan üdüléshez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását