2024. április 16. - Csongor

Múzeumok éjszakája - Győr-Moson-Sopron megyei programok

Különleges élményt ígér a Múzeumok éjszakáján Győrött a Városi Művészeti Múzeum: a Magyar Mozdulatművészeti Társulat lép fel a közgyűjtemény főépületében, az Esterházy-palotában.
2008. június 19. csütörtök 13:17 - Hírextra
Ezzel a produkcióval kapcsolódik a pénteken Győrött kezdődő VI. Magyar Táncfesztivál a múzeumok kalandos éjszakájához - mondta Kiss János, a fesztivált rendező Győri Balett igazgatója az MTI-nek.

Hozzátette: a Magyar Mozdulatművészeti Társulat a múzeumban őrzött képzőművészeti alkotások páratlanul szép környezetében Rítus című kompozícióját adja elő szombaton.

A soproni Központi Bányászati Múzeum látogatói a szakemberek jóvoltából megismerhetik a kiállított tárgyak történetét, köztük olyan érdekes részleteket, pletykákat is, amelyeket egy szigorúan szakmai igényű ismertető nem tartalmaz. A programot fáklyás kerti mulatság zárja - tájékoztatta Bircher Erzsébet igazgató a távirati irodát.

A Győri Xántus János Múzeum udvarán megelevenedik Sobri Jóska története a Kajárpéci Vízirevű előadásában. A vásári játékot nyáréji szerenád, majd tűzzsonglőr bemutató követi - közölte Némethné Jankovics Györgyi, a múzeum közönségszolgálati munkatársa.

A Múzeumok éjszakája a Nagycenki Kisvasúton már szombat délelőtt elkezdődik. Az András nevet viselő, több mint 100 éves kismozdony ugyanis egész nap húzza majd a vonatokat Nagycenk és Fertőboz között. A menetrend szerinti járatokon kívül este 8 órakor, nagyszámú érdeklődő esetén pedig fél 9-kor is különvonatot indít a nagycenki Széchenyi Múzeumvasutat működtető Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) a Kastély állomástól Barátságig és vissza.

Stöckert Dávid, a GYSEV kommunikációs munkatársának tájékoztatása szerint a Múzeumok éjszakáján díjmentesen látogatható a Kastély állomás mellett a kisvasúti járművek állandó kiállítása, valamint a GYSEV történetét bemutató kiállítás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását