2024. április 29. - Péter

A végelszámolást támogatta a Fővárosi Közgyűlés szakbizottsága

A Schöfp-Merei Kórház Kht. végelszámolással való megszüntetését támogatta csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottsága - nyilatkozta a testület elnöke az MTI-nek.
2008. június 19. csütörtök 17:08 - Hírextra
Szolnoki Andrea (SZDSZ) elmondta, hogy az önkormányzatot vezető MSZP-SZDSZ-többség elvetette azt a fideszes javaslatot, hogy végelszámolás helyett inkább újból nyissák meg a kórházat. Az elnök leszögezte, hogy ennek a javaslatnak nincs semmi realitása, mivel tavaly április óta már csak szakrendelés zajlik az egykori kórházban.

A kht. augusztusi teljes végelszámolásáról a jövő héten dönt a közgyűlés. A testület elé kerülő előterjesztés rögzíti, hogy az egészségügyi miniszter döntésével tavaly megszüntetett kórház 244 dolgozójának elbocsátására a főváros 536 millió forintot biztosított. Ebből 427 millió forintot az államkincstár megtérített. A fennmaradó mintegy 110 millió forint az önkormányzatra hárul.
A kht. üzletrészére és a korábban kórházként működő ingatlan hasznosítására kiírt pályázatot februárban eredménytelenné nyilvánította az önkormányzat.

A közgyűlési előterjesztés szerint a havi 15 millió forintos veszteséget termelő szakrendelő feladatait a Bajcsy-Zsilinszky kórházba telepítenék át. A hónapokig tartó végelszámolásra 134 millió forintot biztosítana az önkormányzat. A tervek szerint a kórházi épülettömbben működő szociális otthon a jelenlegi helyén működne tovább azáltal, hogy májusban az épületegyüttest társasházzá alakította a közgyűlés. A volt kórházi épületrészt pedig más módon kívánják hasznosítani,várhatóan eladják azt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását