2024. május 21. - Konstantin

Semjén Zsolt nem akar "Haynau" örököseivel koszorúzni március 15-én

A KDNP elnöke a március 15-ei nemzeti ünneppel kapcsolatban úgy véli, mindenkinek el kell döntenie, vajon a márciusi ifjak vagy Haynau örökösének tekinti magát.
2007. február 22. csütörtök 17:43 - Hírextra
Ezt Semjén Zsolt Dávid Ibolyának, az MDF elnökének szóló levelében írta, reagálva arra a javaslatra, hogy az öt parlamenti párt közösen koszorúzzon március 15-én. Semjén Zsolt emlékeztette Dávid Ibolyát: "1989-ben az állampárt is azt kezdeményezte, hogy a pártok koszorúzzanak együtt, mivel attól félt, hogy az emberek, megelégelve uralmukat, élni fognak szabadságjogaikkal. Akkor a Magyar Demokrata Fórum is élesen elutasította ezt a javaslatot."

"Tájékoztatom (...), hogy egyrészt nem készülünk sem utcai harcokra, sem zavargásokra, másrészt pedig erkölcsi szempontból is úgy gondoljuk, mindenkinek el kell döntenie, vajon a márciusi ifjak vagy Haynau örökösének tekinti magát" - írja az MTI-nek csütörtökön eljuttatott levelében a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke.

Szerdán Dávid Ibolya nyílt levelében azt írta: "az utóbbi években (...) a magyar szabadság ünnepe is a pártpolitikai csatározások martalékává vált, és valódi nemzeti jellegét felszámolta az a gyakorlat, hogy a pártok többsége a saját aktuális céljainak és üzeneteinek alárendelve használja szimbólumait és jelszavait. Ennek eredményeképpen ma a közvéleményt nem március 15-e méltó megünneplése, hanem a politikai megmozdulások, zavargások, a főváros felforgatásáról szóló kiszivárogtatott híresztelések foglalkoztatják".

Az MDF javaslatára szerdán az MSZP azt mondta: üdvözlik és nyitottak arra, hogy a nemzeti ünnepen együtt koszorúzzanak a többi parlamenti párttal. SZDSZ úgy vélte, nem lát esélyt a közös koszorúzásra.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője azt mondta: akkor válaszolnak, ha megkapták Dávid Ibolya pártelnököknek írt levelét. Míg Halász Zsuzsa, a KDNP szóvivője szerdán közölte: ha megérkezik a felkérés, válaszolnak rá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását