2024. május 7. - Gizella

Halászlé fesztivál

A csegei Tisza-parton június 28-án, szombaton rendezik meg az I. Tiszacsegei Halászlé Fesztivált - jelentette be Nagy Sándor, a csegei halászcsárda tulajdonosa csütörtöki debreceni sajtótájékoztatóján.
2008. június 19. csütörtök 17:05 - Hírextra
A hagyományteremtő céllal, a helyi önkormányzat támogatásával megrendezésre kerülő fesztivál célja a méltán híres tiszacsegei halászlé ázsiójának növelése, szélesebb körű megismertetése - tette hozzá.

Az ottani halászlé híre így is nagy: a hazai vendégek mellett rendszeres visszatérő fogyasztói vannak Hollandiából, Németországból és Ausztriából is - mondta Szalai János, a Csegecsárda vezetője.
A receptúra titkát az MTI tudósítójának faggatására sem árulta el, csak annyit sikerült megtudni, hogy minden nap friss tiszai halból készül a híres lé, amelyhez vegyes halakat, illetve Kalocsa környékéről származó házi piros paprikát használnak.

Különlegességük a korhely halászlé, ami a hagyományoshoz képest tejföl, mustár, citrom, babérlevél hozzáadásával készül.

Az I. Tiszacsegei Halászlé Fesztiválon több ezren kóstolhatják meg az ezúttal a Tisza-parton, hatalmas bográcsokban készülő ínyencfogást. A nagy mennyiség miatt az alaplevet most is vegyes halból főzik, betétként az erősebb húsú harcsát teszik bele, s ezen a napon fél áron kínálják a látogatóknak.

Nagy Sándor utalt arra is, hogy a fesztivállal magára a településre is fel kívánják hívni a figyelmet: a megejtő szépségű Tisza-part mellett különleges hatású termálvíz, az országban egyedülálló kerékmeghajtású komp és mini állatpark is várja az érkezőket.

A gasztronómiai parádét egész napos kulturális és sportprogramok, versenyek egészítik ki. Mások mellett közönség elé lép a Csillag Születik című tehetségkutató műsor debreceni illetőségű második helyezettje, a népi énekes Bíró Gergő, továbbá az Abrakazabra együttes, de lesz lovas- és hőlégballon-bemutató, valamint íjász show is az I. Tiszacsegei Halászlé Fesztiválon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását