2023. június 9. - Félix

Szijjártó pert nyert az MSZP-vel szemben

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője jogerősen pert nyert az MSZP ellen; a szocialista párt győri szervezete tavaly lopással vádolta meg a helyi fideszeseket.
2008. június 18. szerda 16:13 - Hírextra
A Fidesz MTI-hez eljuttatott szerdai közleménye szerint a Fővárosi Ítélőtábla keddi ítéletében helybenhagyta a Fővárosi Bíróság korábbi elsőfokú ítéletét, és megállapította, hogy az MSZP megsértette Szijjártó Péter becsülethez és jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát.

A Fidesz szóvivője - aki a győri Fidesz elnöke is - azért perelte be a helyi MSZP-t, mert a szocialista párt 2007 márciusában a Kisalföld című lapban megjelent közleményben azt állította, hogy "Szijjártó Péter jól működő (önkormányzati) cégek hírnevét (...) taszítja sárba pusztán azért, hogy az átláthatóan gazdálkodó városi cégek tönkretétele, összevonása árán lophassák ki a város vagyonát".

A kommüniké kiemeli: a másodfokú, jogerős ítélet szerint a bíróság eltiltotta az alperest a jogsértő magatartástól, valamint arra kötelezte az MSZP-t, hogy saját költségén jelentessen meg elégtételt adó közleményt, amely magában foglalja a jogsértésért történő sajnálkozást is.
Az MSZP-t nem vagyoni kár, 250 ezer forint megfizetésére is kötelezi a jogerős ítélet - írta közleményében a Fidesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Csermanek János
2008. június 19. 05:08
Gyalázat, hogy mi itten mennyire fényesíccsük a maszop háccsóját! :)
thurvj97
2008. június 18. 16:40
A magyar igazságszolgáltatás szégyene a döntés. Sz. szinte naponta vádolta lopással, korrupcióval a kormányt minden következmény nélkül. Neki lehet, vele szemben nem . Gyalázat!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását