2024. március 29. - Auguszta

Nyári tábor roma gyerekeknek

A helyi önkormányzat, a gyermekjóléti központ, valamint vállalkozások és intézmények összefogásával nyári tábort szerveznek hátrányos helyzetű roma gyermekeknek Nyíregyházán - közölte Nagy László alpolgármester a helyhatóság szerdai sajtótájékoztatóján.
2008. június 18. szerda 18:05 - Hírextra
A napközis táborozáson a település Huszár-lakónegyedében nagyobb létszámú közösségben élő roma gyermekek vehetnek részt, akik a vakáció alatt iskolán kívüli programmal tudják növelni tudásukat, tájékozottságukat, miközben tartalmas kikapcsolódási és szórakozási lehetőséghez is jutnak - mondta az önkormányzati vezető.
Kiemelte: a nyári tábor létrehozása iránti igény az érintett családokban fogalmazódott meg, amelyekben a felnőttek állandó vagy idény jellegű munkát végeznek, s a vakáció ideje alatt gondot okoz a gyermekek elhelyezése. A szülői javaslatot a kisebbségi önkormányzat továbbította, azt követően indult a szervezés; a hétfőn induló táborba eddig 62 gyermek jelentkezett.

Hüse Lajos, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Központ igazgatója elmondta, a támogatók jóvoltából a gyermekek étkeztetését is megoldják, s tartalmas programot szerveznek számukra, hogy a nyári szünet alatt ne veszhessen kárba a tanév során szerzett tudás és készség. Hozzátette: augusztustól a Gyermekétkeztetési Alapítvány segítségével remélhetőleg növelni tudják a résztvevők létszámát.

Nagy László alpolgármester az MTI érdeklődésére elmondta még: a Huszár-lakónegyedben lévő iskolát -, ahol tavaly szeptemberben szüntették meg a sokak által szegregációnak tartott oktatást és a város intézményeibe helyezték át a 130, döntően roma fiatalt - korszerűsítik és kisebbségi szolgáltatási egységeket hoznak létre benne.

Civilszervezeti pályázattal teremtik elő az elképzelések szerinti mintegy 100 milliós korszerűsítési költséget, s az épületben adnak helyet a gyermekjóléti szolgálat irodájának, a roma közösségi háznak, a kisebbségi önkormányzat kirendeltségének, illetve a népcsoportot segítő Periféria Egyesület szolgáltató centrumának. Az épület emeleti részén a felnőttképzés feltételeit teremtik meg, továbbá tanulószobákat hoznak létre gyermekeknek is, akik a soktagú családokban, otthon nehezebben tudnak felkészülni az iskolai órákra.

Az önkormányzati vezető megemlítette, hogy a lakónegyed tömbházait -, amelyek egykor a híres Hadik huszárezred laktanyaépületei voltak - szintén szeretnék felújítani, korszerűsíteni, európai uniós pályázati támogatással.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását