2024. április 25. - Márk

Kiütötték az oroszok a svédeket

Oroszország 2-0-ra nyert a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő Svédország ellen a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának 3. fordulójában, ezzel bejutott a negyeddöntőbe.
2008. június 18. szerda 23:10 - Hírextra

Oroszország a D csoportban a második helyen végzett Spanyolország mögött és a négy közé jutásért a C jelű kvartett első helyezettjével, Hollandiával találkozik szombaton Bázelben. A svédek csoportharmadikként búcsúztak a kontinenstornától.

D csoport, 3. forduló:
Oroszország-Svédország 2-0 (1-0)
--------------------------------
Innsbruck, 30 772 néző, v.: Roberto Rosetti (olasz)
gólszerzők: Pavljucsenko (24.), Arsavin (50.)
sárga lap: Szemak (57.), Arsavin (65.), Kologyin (75.), illetve Isaksson (10.), Elmander (49.)

Oroszország:
------------
Igor Akinfejev - Alekszandr Anjukov, Gyenisz Kologyin, Szergej Ignasevics, Jurij Csirkov - Szergej Szemak - Konsztantyin Szirjanov, Igor Szemcsov, Dinizsar Biljaletgyinov (Ivan Szaenko, 66.) - Andrej Arsavin, Roman Pavljucsenko (Vlagyimir Bisztrov, 90.)

Svédország:
-----------
Andreas Isaksson - Fredrik Stoor, Olof Mellberg, Petter Hansson, Mikael Nilsson (Markus Allba:ck, 79.) - Johan Elmander, Anders Svensson, Daniel Andersson (Kim Ka:llström, 56.), Fredrik Ljungberg - Zlatan Ibrahimovic, Henrik Larsson

I. félidő:
----------
24. perc: Szemcsov futott el a jobb szélen, középre gurított, Anjukov továbbpasszolta a labdát és Palvjucsenko 11 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (1-0).
27. perc: Nilsson előreívelt labdáját Larsson 12 méterről a felső kapufára fejelte.
36. perc: Biljaletgyinov visszagurított labdáját Pavljucsenko 14 méterről a kapufára bombázta.

II. félidő:
-----------
50. perc: Csirkov lépett ki a bal oldalon, középre passzolt és az előrecsúszó Arsavin 10 méterről a bal alsó sarokba továbbított (2-0).

Az oroszok az első játékrészben irányították a játékot, gyorsabban és veszélyesebben játszottak ellenfelüknél. Ha kihasználják helyzeteiket, már eldönthették volna a találkozót, az utolsó tíz percben a svédeknek akadtak lehetőségeik.
A második játékrészben a svédek kinyíltak, mindent egy lapra tettek fel, de igazán komoly helyzetet csak Guus Hiddink együttese dolgozott ki. Oroszország kiütéses győzelmet arathatott volna, ha kihasználja a lehetőségeit.

Guus Hiddink, az orosz válogatott szövetségi kapitánya:
-------------------------------------------------------
"Nagyon jól játszottunk, fiatal csapatom most nemcsak látványosan, hanem fegyelmezetten is futballozott. Rutinos csapattal találkoztunk, ezért kicsit tartottam a mérkőzéstől, de végig koncentráltunk és úgy gondolom, megérdemelten nyertünk. Büszke vagyok a fiúkra, a hollandok elleni negyeddöntőben biztos nem lesz ennyi lehetőségünk, ezért a befejezésekre sokkal jobban oda kell figyelnünk. Képesek vagyunk a mainál is jobb teljesítményre, de biztos vagyok benne, hogy a hollandok sem hozták még ki magukból a maximumot."

Lars Lagerback, a svéd válogatott szövetségi kapitánya:
--------------------------------------------------------
"Gratulálok az orosz válogatottnak. Játékosai gyorsabbak és jobbak voltak nálunk, megérdemelten jutottak tovább. Nekünk sem kell szégyenkeznünk, mindent megpróbáltunk, ennyire futotta az erőnkből. Egyelőre még nem foglalkozom azzal, milyen összetételű csapat játszik majd ősszel a világbajnoki selejtezőkön, biztos lesznek változások a keretben, de nemzedékváltásra nem kerül sor, a ma látottak többsége ősszel is rendelkezésemre áll majd."

A másik mérkőzésen:
Spanyolország-Görögország 2-1 (0-1)

korábban:
2. forduló:
Spanyolország-Svédország 2-1 (1-1)
Oroszország-Görögország 1-0 (1-0)
1. forduló:
Spanyolország-Oroszország 4-1 (2-0)
Svédország-Görögország 2-0 (0-0)

A csoport végeredménye:
1. Spanyolország 3 3 - - 8-3 9 pont
2. Oroszország 3 2 - 1 4-4 6
3. Svédország 3 1 - 2 3-4 3
4. Görögország 3 - - 3 1-5 0

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását