2024. április 19. - Emma

Késhegyre menő vita a bilincsről

Két nap alatt kétszer fenyegették meg késsel az intézkedő közterület-felügyelőket - írja a Népszabadság; Budapesten az elmúlt tíz évben több mint százszor ugrottak neki a kékruhásoknak, a legkülönfélébb módon és eszközökkel.
2008. június 18. szerda 09:59 - Hírextra
Múlt vasárnap a déli órákban kerékbilincs leszerelését kérték a felügyelőktől egy bevásárlóközpont közelében. Az egyenruhásokat már többen várták a röghöz kötött kocsinál, a létszámfölényben lévő alakulat késsel felfegyverkezve rávette a köztereseket a bilincs (ingyen-) levételére, majd elmenekült. A rendőröknek utóbb az egyiküket sikerült elfogniuk. Hétfőn - ugyancsak déltájban - a Határ úti villamos-végállomásnál az engedély nélküli árusokkal szemben intézkedő közterület-felügyelőkre támadt egy férfi, szintén késsel. Felszólították, hogy álljon le, az árust ez azonban nem hatotta meg, ezért lefújták könnygázzal. A támadót erőszakkal a helyszínen marasztalták, majd átadták a rendőröknek. Az utóbbi tíz évben több mint száz alkalommal támadtak közterület-felügyelőkre Budapesten, és több eset csúnyán végződött. A felügyelet igazgatóinak eltérő elképzeléseik voltak arról, mit is lehetne tenni a felügyelők testi épségének megóvásáért. A mai hivatalos álláspont az, hogy a 360 órás alaptanfolyam során elvégzett gyakorlati és elméleti felkészítés, valamint a rendszeres továbbképzés a legtöbb, mi adható.
Forrás: Havaria Press
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását