2024. május 2. - Zsigmond

Kamionok a fővárosban, még meddig?

A jövő héten a Fővárosi Közgyűlés elé kerülhet a tehergépjárművek behajtását szabályozó fővárosi rendeletmódosítás - mondta a Városháza kommunikációs igazgatója az MTI-nek.
2008. június 18. szerda 15:30 - Hírextra
Nyáry Krisztián közölte, hogy a Főpolgármesteri Kabinet szerdán foglalkozott a teherautók budapesti behajtását szigorító januári fővárosi rendelettel. Mint mondta, a szabályozás ellen törvényességi észrevételt nyújtott be a közigazgatási hivatal. Az önkormányzatoknak ugyanis az év elején még nem volt jogszabályi felhatalmazása arra, hogy behajtási díjat szedjenek. Időközben a közlekedési tárca módosította a rendeletét, s így a fővárosi szabályozás ismét életbe léphet.

Az igazgató tájékoztatása szerint az M0-ás keleti szektorának és az északi Duna-hídnak a megépülése után, néhány ipari tranzitútvonal kivételével, az egész fővárosra kiterjeszthető a 12 tonnás behajtási korlátozás. A Hungária körútról így januártól teljesen kitilthatják a nehézteherautókat - szögezte le az igazgató.

A kabinet elé benyújtott előterjesztésében Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes azt indítványozta, hogy a közgyűlés a jövő héten a közigazgatási hivatal törvényességi észrevételének megfelelően módosítsa a korábbi rendeletét, a folyamat megnyugtató lezárásaként. A főpolgármester-helyettes által javasolt ütemezésnek megfelelően, a kabinet felhatalmazásával megkezdheti a szükséges egyeztetéseket a Parking Kft. az új teherforgalmi stratégiáról. A kerületek a civil és a szakmai szervezetek véleményét július végéig összegzik. Ezt követően, október végén a közgyűlés elé kerülhet az egyeztetett tehergépjármű-forgalmi koncepció - állapította meg Hagyó Miklós.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását