2024. április 25. - Márk

Jövő pénteken választják az MRK új elnökét

Jövő szerdán Pécsett plenáris ülésen választják meg a felsőoktatási intézmények képviselői a Magyar Rektori Konferencia (MRK) új elnökét, a posztra esélyes lehet Rudas Imre, a testület főiskolai társelnöke - tudta meg az MTI.
2008. június 18. szerda 16:28 - Hírextra
Rudas Imre, a Budapesti Műszaki Főiskola rektora a távirati iroda érdeklődésére szerdán elmondta: hivatalosan még nem jelölték a posztra, ám azt nagy megtiszteltetésnek venné, és örömmel vállalná a felkérést.

A Magyar Rektori Konferencia szabályai szerint a grémium elnöki posztjára felváltva jelöl az egyetemi és a főiskolai tagozat. Az elnököt egyszerű többséggel választják meg.

Eddig Molnár Károly, a Műegyetem rektora töltötte a tisztséget, ám az ő mandátuma lejár, s azóta a tudománypolitikáért és kutatás-fejlesztésért (K+F) felelős tárca nélküli miniszterré nevezték ki.

A rektori konferencia a felsőoktatási törvény értelmében a felsőoktatási intézmények képviseletére, érdekeinek védelmére jogosult testület, amely a felsőoktatás rendszerének működésével kapcsolatos bármilyen kérdésben véleményt nyilváníthat, javaslatot tehet a döntéshozó, illetve a döntés előkészítője részére.

Az MRK plénumának mind a 71 felsőoktatási intézmény rektora a tagja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását