2024. május 2. - Zsigmond

Az olasz tündérmese

"Tündérmese", "Boldogság Olaszországnak" - ilyen és hasonló címekkel jelentek meg beszámolók az olasz lapokban az után, hogy a labdarúgó-válogatott kedd este 2-0-ra legyőzte a franciák nemzeti együttesét, s ezzel bejutott a negyeddöntőbe az Európa-bajnoks
2008. június 18. szerda 12:52 - Hírextra
A kommentárok "varázslatos estéről", "csodálatos éjszakáról" szólnak.
"Túl szép" - ez a felütése a Gazzetta dello Sport vezércikkének, melynek szerzője kitér arra, hogy az olasz csoda a románokat legyőző hollandoknak (is) köszönhető. "Tapsot érdemel a sportszerűségük" - olvasható az értékelésben, melyben helyet kap "Pirlo klasszisának" és "De Rossi erejének" megsüvegelése is.

A Corriere dello Sport "az azzurrók nagy zürichi estéjéről" ír, egyben emlékeztet arra, hogy az olaszok harminc éve először győzték le 90 perc alatt a franciákat. A lap kiemeli "Donadoni alázatosságát", azt, hogy levonta a tanulságot a hollandok elleni 0-3-ból, és öt helyen is változtatott az összeállításon, miközben ostorozza a "dölyfös" Domenechet, akinek az a "zseniális ötlete támadt", hogy nem válogatja be David Trézéguet-t.

A Corriere della Sera értékelése szerint egy jó olasz csapat verte meg a franciákat. Az újság örömmel nyugtázza, hogy ismét a 2006-os világbajnokságon tapasztalt szellemiség jellemzi az együttest, amely elkezdett "valamiféle csapatjátékot produkálni".
"Ez a csapat nem hal meg soha " - véli a Repubblica, "agóniának és feltámadásnak" értékelve a csoportszakaszt.

Az olasz lapok egyöntetűen megjegyzik, hogy a franciák balszerencsések voltak, amikor elvesztették "harcosukat, Ribéryt", a tizenegyest összehozó Abidal kiállítását viszont jogosnak ítélték.

A franciák teljesítményét a Gazzetta dello Sport foglalta össze a legszemléletesebben: "Pusztán a fizikumra építve, játék és gondolat nélkül tíz emberrel futballozott a francia csapat, amelynek még cseréi sem voltak".

A siker nyomán természetesen már a spanyolok elleni negyeddöntő is terítékre került, a kilátásokat illetően ismét óvatos optimizmus érzékelhető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását