2024. április 19. - Emma

AIDS-veszély az olimpián

Az AIDS veszélyeire hívják fel a figyelmet Kínában az olimpia idején. Az UNAIDS (az ENSZ által az AIDS elleni küzdelemre létrehozott szervezet) programjával összhangban 5500 önkéntes részesült képzésben a halálos kórral kapcsolatos tudnivalókról.
2008. június 18. szerda 11:26 - Hírextra
Az olimpián részt vevő önkénteseken kívül összesen mintegy százezren ismerkedtek meg az AIDS legalapvetőbb fogalmaival, amelyek között a HIV-vírus terjedésének megelőzése és a betegséghez fűződő előítéletek mellett a hátrányos megkülönböztetés elkerülése is hangsúlyos szerepet kapott.

"Számtalan fiatalnak pontatlanok a betegséggel kapcsolatos információi, ami alaptalan félelmekhez, megbélyegzéshez és diszkriminációhoz vezet. Ez már önmagában is rossz, ráadásul a prevenciós munkát is nehezíti" - mondta Bernhard Schwartlander az UNAIDS kínai koordinátora.

Pekingben 1985-től múlt év októberéig 4663 vírushordozót, illetve beteget regisztráltak. Ez év április 30-ra a fertőzöttek száma 5219-re emelkedett.

A betegség pekingi terjedésének okát a szakemberek egyértelműen a szexuális kapcsolatokban látják, ezért kampányt indítottak az óvszerhasználat érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását