2024. május 3. - Tímea, Irma

Továbbjutott a világbajnok

A világbajnok olasz válogatott 2-0-ra nyert a franciák ellen a labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának utolsó, harmadik fordulójában, így - miután a hollandok legyőzték a románokat - bejutott a negyeddöntőbe.
2008. június 17. kedd 22:42 - Hírextra
A találkozó első félidejében a játékvezető a Luca Toni ellen elkövetett szabálytalanság miatt kiállította Eric Abidalt és büntetőt ítélt, amelyet Andrea Pirlo értékesített. A fordulást követően Daniele De Rossi megpattanó szabadrúgása döntötte el a találkozót.

Az olaszok a negyeddöntőben a spanyolokkal találkoznak.

C csoport, 3. forduló:

Olaszország-Franciaország 2-0 (1-0)

Zürich, 30 ezer néző, v.: Lubos Michel (szlovák)

gól: Pirlo (25. 11-esből), De Rossi (62.)
sárga lap: Pirlo (45.), Chiellini (45+3.), Gattuso (54.), illetve Evra (18.), Govou (47.), Boumsong (72.), Henry (85.)

kiállítva: Abidal (24.)

Olaszország:

Gianluigi Buffon - Gianluca Zambrotta, Giorgio Chiellini, Christian Panucci, Fabio Grosso - Andrea Pirlo (Massimo Ambrosini, 55.), Daniele De Rossi, Gennaro Gattuso (Alberto Aquilani, 82.), Simone Perrotta (Mauro Camoranesi, 64.)- Luca Toni, Antonio Cassano

Franciaország:

Gregory Coupet - Francois Clerc, William Gallas, Eric Abidal, Patrice Evra - Sidney Govou (Nicolas Anelka, 66.), Jeremy Toulalan, Claude Makelele, Franck Ribéry (Samir Nasri, 10., Jean-Alain Boumsong, 26.) - Thierry Henry, Karim Benzema

I. félidő:

4. perc: Toni csapott le egy labdára, egyedül vezethette volna Coupet-ra, de inkább 18 méterről a jobb kapufa mellé lőtt.

11. perc: Panucci fejesét Makelele a gólvonalról fejelte ki.

24. perc: Toni vette át a labdát a 16-oson belül, de Abidal hátulról buktatta. A játékvezető büntetőt ítélt és kiállította a Barcelona védőjét, a 11-est Pirlo nagy erővel a kapu jobb oldalába rúgta (1-0).

44. perc: Grosso jobb oldali szabadrúgását Coupet óriási bravúrral tolta a jobb kapufára.

II. félidő:

62. perc: De Rossi 30 méteres szabadrúgása Henryn megpattant, így a jobbra vetődő Copuet mellett a kapu közepébe vágódott (2-0).

74. perc: Benzema tekert 18 méterről, Buffon elképesztő bravúrral tolta ki a labdát a bal felső sarokból.

Jobban kezdte a világbajnoki címvédő olasz válogatott a találkozót, különösen a Pirlo-Toni kapcsolat jelentett veszélyt a franciák kapujára, ráadásul Ribéryt a tizedik percben sérülés miatt le kellett cserélni - az első hírek szerint eltört a combcsontja a kiváló szélsőnek. Egy újabb Pirlo-Toni összjáték végén aztán büntetőt és kiállítást harcolt ki a Bayern München csatára, a Milan középpályása pedig értékesítette a 11-est.

A folytatásban az olaszok tökéletesen használták ki, hogy emberelőnyben futballozhatnak, okosan tartották a labdát, játszottak az idővel. De Rossi megpattanó szabadrúgása aztán el is döntötte a mérkőzést, a franciák gyakorlatilag arra vártak, hogy véget érjen a találkozó.

A csoport másik mérkőzésén:

Hollandia-Románia 2-0 (0-0)

korábban:

1. forduló:

Románia-Franciaország 0-0
Hollandia-Olaszország 3-0

2. forduló:

Olaszország-Románia 1-1
Hollandia-Franciaország 4-1

A csoport végeredménye:

1. Hollandia 3 3 - - 9-1 9 pont
2. Olaszország 3 1 1 1 3-4 4
3. Románia 3 - 2 1 1-3 2
4. Franciaország 3 - 1 2 1-6 1
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását