2024. május 14. - Bonifác

Tisztálkodás a Múzeumok Éjszakáján

Kiemelt programként a tisztálkodás XX. századi falusi szokásait bemutató időszaki kiállításhoz kapcsolódó rendezvényekkel várják az érdeklődőket szombaton, a Múzeumok éjszakáján a szolnoki Damjanich múzeumban - tájékoztatta a közgyűjtemény kedden az MTI-t
2008. június 17. kedd 14:32 - Hírextra

A múzeum délután 6 órától gyertyafényes belső udvarán fogadja a betérőket, és azok, akik a belépéskor a tisztálkodással vagy a szépítkezéssel kapcsolatos tárgyat tudnak felmutatni, éjfélkor tombolasorsoláson vehetnek részt.

A szépségvarázslás című, kétórás program során a nézők tájékoztatást kapnak többek között arról, milyen gyógynövények miként használhatók fel a tisztálkodásban, majd fodrászok adnak ízelítőt a különböző hajpraktikákból. Szemléltetik azt is, hogy mostak elődeink, amit a ma már mosógéphez szokott vállalkozó kedvűek ki is próbálhatnak.

A látogatók ezután a Meg is mosakodjál! című időszaki tárlatot tekinthetik meg, amely a magyar falvakban az évszakok és a végzett munka jellege alapján változó tisztálkodási szokásokat mutatja be.

Este 8 óra után a múzeumi udvarban az ének és a zene lesz a főszereplő, előbb a Szolnoki Népdalkör lép fel, majd Trio Latino együttes zenél kivilágos kivirradtig.
A Szolnoki Galériában a megyei karnagyok kamarakórusa 6 órától reneszánsz hangversenyt ad, közben a zenerajongók az ott látható Szőnyi-kiállítás festményeiben gyönyörködhetnek. A Szolnoki Tájházban éjszaka 2 óráig csillagász vezetésével az égboltot kutathatják távcsővel a csillagok világához vonzódók.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását