2024. május 2. - Zsigmond

Mit tud egy utasbiztosítás?

Utas- és poggyászbiztosítás megkötésekor érdemes figyelembe venni a külföldön tartózkodás időtartamát. Nyaralás előtt nem árt átgondolni azt sem, mit teszünk majd, ha az autónk egy idegen országban hibásodik meg, és azt sem szabad figyelmen kívül hagyni,
2008. június 17. kedd 21:53 - Hírextra
Számos szempontot kell figyelembe venni a biztosítás megkötése előtt, ha külföldi utazást tervezünk: a többi mellett azt, hogy mennyire minősül kockázatosnak az az ország, ahová utazunk - mondta az InfoRádióban a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. online üzletágvezetője.

A hosszabb utazások során gyakoribbak a balesetek, így az sem mindegy, milyen időtartamra hagyjuk el az országot - közölte Marosvölgyi Péter, aki arra is felhívta a figyelmet: a használati tárgyak, például a fényképezőgépek vagy kamerák biztosítása általában benne van az alapcsomagokban, de értékhatárral.

Akinek nincs casco-biztosítása az autóján, annak érdemes ezt határozott időre megkötni, a nyaralás időtartamára, vagy olyan kiegészítő autós biztosítást intézni, amely a meghibásodás esetén leegyszerűsíti a javíttatást.

Az extrém sportok kedvelőinek szintén érdemes extra szolgáltatást kérni - közölte az üzletágvezető, figyelmeztetve: vannak olyan alapcsomagok, amelyekben például a vízisítelés a biztosított tevékenységek közé tartozik, míg máshol extrém sportnak számít.

Marosvölgyi Péter arra is felhívta a figyelmet: a nyaralási szezonban gyakoribbak a lakásbetörések, így akinek nincs otthonbiztosítása, annak indulás előtt érdemes ezt a kockázatot is mérlegelnie.
Forrás: InfóRádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását