2024. április 25. - Márk

Mindössze egy evezőshajónk utazhat Pekingbe

Egyik magyar egységnek sem sikerült a döntőbe kerülnie az evezősök végső olimpiai kvótaszerző, úgynevezett világkvalifikációs versenyén, Poznanban, s ezzel eldőlt, hogy mindössze egy hajó képviseli majd az országot Pekingben.
2008. június 17. kedd 12:00 - Hírextra

A könnyűsúlyú kétpárban szereplő Novák Zsófia, Hajdú Zsuzsanna kettős a reményfutamban szállt vízre kedden, s - a nemzetközi szövetség honlapja szerint - a harmadik lett, de ez kevés volt a továbbjutáshoz, amely az első két helyezettnek járt.

A kormányos nélküli kettesek mezőnyében érdekelt Vinkó Gáspár, Simon Béla duó ugyancsak egy hellyel maradt le a fináléról: kanadai, kínai és svájci riválisa mögött a negyedikként ért célba a középdöntőben, a döntőhöz az első háromban kellett volna zárni.

Mindkét számban a finálé első két helyezettje kap pekingi indulási jogot.
A magyarok így egy egységgel, a kvótát már korábban kiharcolt Varga Tamás és Hirling Zsolt alkotta könnyűsúlyú kétpárevezőssel vehetnek részt az olimpián.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását