2024. május 2. - Zsigmond

Horvátország: miből mennyit?

Csak annyi élelmiszert, házi készítésű hústerméket vihetnek magukkal a nyaralók Horvátországba, amennyi az utazás idejére szükséges - mondta az InfoRádiónak a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága szóvivője. Sipos Jenő a további korlátozásokról is
2008. június 17. kedd 22:15 - Hírextra
Kereskedelmi mennyiségű élelmiszert nem vihetnek magukkal a Horvátországba indulók: ha mégis ez történne, a hatóságok elkobozzák azt - tájékoztatta az InfoRádiót a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága szóvivője.

Sipos Jenő hozzátette: nagyobb mennyiségű nyers vagy házilag készített hústerméket sem engednek át a határon, a turisták ezekből is csak annyit tarthatnak maguknál, amennyi az utazás idejére, a megérkezésig szükséges.

Egyebek mellett a jövedéki termékek bevitelét is szabályozzák a horvát hatóságok: az országba 200 szál cigaretta, egy liter tömény szeszesital, két liter asztali bor, 50 gramm parfüm, illetve a kezelőorvos által előírt mennyiségű gyógyszer, gyógyhatású készítmény vihető be - közölte a szóvivő.

Érdemes a gyógyszerekről szóló dokumentum angol nyelvű változatát is magukkal vinniük a turistáknak - jegyezte meg Sipos Jenő.

A külföldiek 15 ezer horvát kunának megfelelő készpénzt vihetnek magukkal az országba, illetve hozhatnak ki onnan, ehhez azonban a horvát nemzeti bank engedélyével kell rendelkezniük. Az idegen valuta - például euró - korlátlan mennyiségben lehet a nyaralóknál, igazolást csak akkor kell kérni, ha a be- vagy kivitt összeg értéke meghaladja a 40 ezer kunát - fűzte hozzá a VPOP szóvivője.

Akik házi kedvencüket is magukkal viszik a nyaralásra, ügyeljenek, hogy az állatok is rendelkeznek érvényes állategészségügyi igazolással - szögezte le a szóvivő.
Forrás: InfóRádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását