2024. április 28. - Valéria

A legrövidebb ülés

Minden idők legrövidebb ülését tartotta hétfőn a Heves Megyei Önkormányzat, miután Sós Tamás a testület szocialista elnöke határozatképtelennek nyilvánította a Fidesz által kezdeményezett rendkívüli közgyűlést.
2008. június 17. kedd 06:41 - Hírextra
A Fidesz Polgári Frakció nem először indítványozta annak a szerződésnek a felbontását, amelynek nyomán 20 évig a HospInvest Zrt. működtetheti az egri Markhot Ferenc Kórházat.
Indítványukat azzal indokolták, hogy a cég szerződést szegett, amikor nem HospInvest Zrt.-ként, hanem a cég által alapított Agria Kórház Kft.-ként jegyezte a dolgozóknak kiküldött munkaszerződéseket.

Ugyanakkor már az ülés megkezdése előtt bizonyos volt, hogy határozatképtelen lesz a közgyűlés, mert a szocialista frakció sajtóközleményben tudatta, hogy nem vesz részt az ülésen.
Döntésüket azzal indokolták, hogy a megye kérésére, a HospInvest elállt attól a szándékától, hogy a Fidesz által alvállalkozónak minősített cég nevében jegyezze a munkaszerződéseket. Vagyis maga a HospInvest szerződik a dolgozókkal.

Az ülésen végül a 40 tagú közgyűlés 19 tagja jelent meg, ezért nyilvánította határozatképtelennek a tanácskozást az elnök.

Herman István, a Fidesz Polgári Frakció vezetője ezt követően a demokrácia megcsúfolásának nevezte a történteket.

A Heves Megyei Önkormányzat március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő húsz évben a HospInvest Zrt. működtetheti a Heves Megyei Markhot Ferenc Kórházat. A vagyonkezelésre kiírt tenderen a Debreceni Egyetem is indult, illetve ajánlatot nyújtott be az egri önkormányzat.

A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megye szocialista vezetését, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot. Civil szervezetek és a kórházi érdekképviseletek is több alkalommal tiltakoztak a funkcionális privatizáció ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását