2024. május 3. - Tímea, Irma

Veszélyben a közterület-felügyelők

Két nap alatt kétszer támadtak késsel budapesti közterület-felügyelőkre, személyi sérülés egyik esetben sem történt - tájékoztatta a Fővárosi Közterület-felügyelet hétfőn az MTI-t.
2008. június 16. hétfő 17:27 - Hírextra
A szervezet közlése szerint hétfőn, a déli órákban a XIX. kerületi, Határ úti villamos végállomásnál egy férfi késsel támadt rá az engedély nélküli árusokkal szemben intézkedő felügyelőkre, akiknek könnygázzal kellett hárítaniuk a támadást. A közterület-felügyelők a rendőrök kiérkezéséig feltartóztatták a férfit.

Vasárnap, egy forgalmas bevásárlóközpont közelében kerékbilincs leszerelését kérték a közterületesektől, kiérkezésükkor azonban többen várták őket. A felügyelet közleményében az olvasható, hogy a létszámfölényben lévők késsel felfegyverkezve, életveszélyes fenyegetéssel bírták rá a felügyelőket a kerékbilincs levételére, majd elmenekültek a helyszínről. Hozzátették: a rendőrség később elfogta az egyik elkövetőt.

A Fővárosi Közterület-felügyelet kommünikéjében felhívta a figyelmet arra, hogy a közterület-felügyelők hivatalos személyek, és ennek alapján, ha intézkedésük közben támadás éri őket, akkor az hivatalos személy elleni erőszaknak minősül. Ez - mint írják - három évnyi, minősített esetben pedig akár nyolc évnyi szabadságvesztéssel büntethető. A szervezet - tájékoztatása szerint - megtette a szükséges feljelentéseket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását