2024. május 2. - Zsigmond

Esélylatolgató: Ausztria - Németország, Lengyelország - Horvátország

„Hát ezek még nem estek ki?” — nézett rám csodálkozva Sanyi bá’ a buszmegállóban, miközben a sportújság egy sógorokat ábrázoló képére bökött. Már hogy estek volna ki kedves és jó Sanyi bá’, hiszen még tovább is juthatnak̷
2008. június 16. hétfő 18:04 - Gedei Szilárd
De nem lesz az olyan könnyű! A nyolc közé kerüléshez ugyanis a bivalyerős németeket kellene legyűrniük, egyszersmind kiejtve a jóval nagyobb nevekből álló szomszédot. Ráadásul lehet, hogy ez sem lesz elég: ha ugyanis a lengyelek nyernek a már biztos csoportelső horvátok ellen, akkor rosszabb gólkülönbséggel akár ki is eshetnek.

Ez az egyenlet tehát egyelőre többismeretlenes, mint ahogy az is, hogy ki lehet az esetleges történelmi osztrák siker fő letéteményese. Nem mondhatni, hogy a fehér-pirosak csatárai túl jó formában lennének — az, hogy eljutottak idáig, inkább köszönhető a jó védelemnek és a jó formában védő Machonak —, mint ahogy az sem, hogy a német védelem áthatolhatatlanul működött volna az előző meccseken. Ráadásul Jens Lehmann személyében egy meglehetősen ingatag hálóőrrel kezdődik a Nationalelf névsora, ellenben Machora nincs semmi panasz: amit tudott, megfogott, s nem is kapott sok gólt.

Kérdés, hogy folytatódik-e Poldi herceg hódítása, azaz hogy beköszön-e a lengyelek és a horvátok után a mai meccsen is. Persze a másik ék, Klose is fel szeretne iratkozni a jegyzőkönyvre, mint góllövő — mikor máskor, ha nem most?

Németország sorsa tehát saját kezében van, ha nyernek, továbbjutnak. Ez ellen az osztrákok és a lengyeleket tehetnek valamit — mondjuk, hogy nyernek —, igazából ennél többet ember és csapat sem tehet…

Nézzük, hogy kik lesznek a mérkőzés főszereplői! A Hírextra.hu pontozta a várható kezdőcsapatokat:



Esélyek: Ausztria: 25% döntetlen: 25% Németország: 50%

A Hírextra.hu tippje: 0-1

Kulcsemberek lehetnek: Ivanschitz, Linz, Kienas, illetve Klose, Podolski, Ballack.


Lengyelország – Horvátország

Itt már nincsenek rossz meccsek! Elérkeztünk a torna azon szakaszához, ahol már minden mérkőzés vérre megy, legalábbis az egyik fél számára. Mint ezen az összecsapáson: a lengyelek még reménykednek, a horvátok viszont a páholyból integetnek.

Luca Modric fantasztikus formában van, a fiatal horvát támadótól okkal félhetnek hát a lengyel hátvédek. De ne féltsük őket se, a Serie A-ban pallérozódott lengyel védelem eddig is állta a sarat — néhány kivételtől eltekintve. Nem is emiatt aggódnak a piros-fehérek, sokkal inkább a tehermentesített horvátok fesztelen játékától. A lengyel csapat játékán érezhető egyfajta görcs, amit eddig mindkét ellenfelük kihasznált.

Horvátország viszont ünnepel. A már napokkal ezelőtt kivívott továbbjutás miatt valószínűleg nem fogják kihajtani a tüdejüket a horvát kulcsjátékosok. Ezt használhatja ki a lengyel támadóalakulat: Smolarekék minden bizonnyal betalálnak majd a horvát kapuba — bár ez eddig csak Lukas Podolskinak sikerült.

Ami biztos: két olyan csapat találkozója lesz az esti, ahol, ha kell, hiperagresszív futballt fog bemutatni mindkét csapat. A horvátok fogadkoznak, hogy komolyan veszik a meccset, de nem lenne meglepő, ha magukkal vinnék a lengyeleket a negyeddöntőbe.

A B csoport egyetlen továbbjutó helyére tehát három csapat pályázik: a német, a lengyel és az osztrák. Mi lenne, ha ez utóbbi lenne mégis a végső befutó? Mégis, van az embernek egy olyan érzése, hogy a legvalószínűtlenebb variáció fog megtörténni.

Tizenegynéhány osztrák fiatalember mindenesetre azon lesz…

Nézzük, kik lesznek a mérkőzés főszereplői! A Hírextra.hu pontozta a várható kezdőcsapatokat:



Esélyek: Lengyelország: 60% döntetlen: 10% Horvátország: 30%

A Hírextra.hu tippje: 3-0

Kulcsemberek lehetnek: Smolarek, Krzynowek, illetve Modric, Rakitic.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Giorgio
2008. június 18. 13:05
Vagyunk egy pár százezren...

a cikkeid Szilárd pedig tényleg elég elcsépeltek. ezer éves poénokat puffogtatsz (van nistelrooy, van gól és még mondod, hogy Hakan Balta nevével ne vicceljünk stb.stb.stb.) és ugyanannyi közhelyt írsz, mint az összes kommentátor és író, aki csak benne van a sportban, de nem érti. Ilyen cikkeket én is megtudnék írni - se meddig sem tartana!!!

Forza Italy
Csermanek János
2008. június 18. 12:52
Foci? Ki nem sz..ja le! :P
Sandro VM
2008. június 18. 12:51
Ja és a lengyel - horvát tippjéről nem is beszéltem...
(kihagytam)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását