2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Megkezdődtek a helyhatósági választások

Romániában vasárnap reggel megkezdődött a helyhatósági választások második fordulója. A helyi idő szerint reggel hét órakor megnyílt szavazóhelyiségekben a választópolgárok az első fordulóban, pontosan két héttel korábban már állást foglaltak.
2008. június 15. vasárnap 13:38 - Hírextra

Romániában vasárnap reggel megkezdődött a helyhatósági választások második fordulója. A helyi idő szerint reggel hét órakor megnyílt szavazóhelyiségekben a választópolgárok az első fordulóban, pontosan két héttel korábban már állást foglaltak, hogy kiket szeretnének a jövőben a helyhatósági intézmények élén látni.

A városok polgármesteri tisztségét azonban csak azok a jelöltek nyerhették meg akkor, akik megszerezték a voksok legalább felét plusz egy szavazatot. Így a 3183 polgármesteri mandátumnak akkor még csak valamivel több mint a fele "kelt el", most még 1474 településen kell megmérkőzniük második fordulóban azoknak a jelölteknek, akik két héttel ezelőtt az első két helyen végeztek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását