2024. május 6. - Ivett, Frida

"Aluljáró-art"

"Aluljáró-art" a Boráros téren. Fiatal cseh, szlovák és magyar képzőművészek június 7.-21. között birtokba veszik Budapest egyik legforgalmasabb csomópontján az éppen kihasználatlan üvegfalú elárusítóhelyeket.
2008. június 15. vasárnap 13:09 - Hírextra

Kortárs képzőművészetet a kortárs hétköznapokba! Avagy a gyors stand mellett a művészetnek is helye van. Ráadásul, bár a tér ugyanaz, mégis ezerféle megközelítés lehetséges. A fiatal képzőművészek alkotásaikkal nem csak a Boráros tér hétköznapi hangulatát alakítják, hanem azt is bemutatják, hogy azonos feltételekből hányféle történetet lehet létrehozni. A cél: elgondolkozni és elgondolkodtatni. A fő kérdés pedig: hány és hány olyan területe van a városnak, ahol minden nap keresztülhaladunk, szinte észre sem véve az abban rejlő szépséget, lehetőséget.

A "Cargo-Art in Box" c. kiállítás szervezői a budapesti Cseh Centrum, a Szlovák Intézet, a Szabad Eklektikus Műhely és a prágai Cargo Egyesület úgy gondolják, ez egy új fórum lehet a cseh, szlovák és magyar street-art törekvéseket is magukénak valló fiatal művészeknek.

Forrás: Híradó
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását