2024. május 16. - Mózes, Botond

Esélylatolgató: Spanyolország-Svédország

Sok minden történhet ezen a meccsen: vagy az történik, hogy a spanyolok vasVillára hányják a svédeket, vagy Ibrahimovics ledöfi a fújtató spanyol bikát. Az viszont elképzelhetetlen, hogy unalmas meccs lesz, mert két támadó szellemű csapat találkozik egymá
2008. június 14. szombat 14:57 - Hírextra
Villa és a teljes spanyol támadósor majmot csinált az oroszokból, azaz látszólag úgy tűnik, az északi stílus fekszik az ibériaiaknak. Azonban ezek a svédek messze nem olyan gyámoltalanok. A görög-német kooperációban készült zseniális védelmi alkotást úgy szelték ketté egy iszonyatos átlövéssel, mint Nagy Sándor a gordiuszi csomót. Márpedig a görög védelem van olyan jó, mint a spanyol, ha nem jobb. Az persze más kérdés, hogy Nikopolidisz nem Iker Casillas. A spanyol „kőművesmester” számtalanszor épített már bevehetetlen falat a támadók számára.

Vagyis van két, bitang jó támadósorral rendelkező csapat, ahol még a középpálya is hasonlóan pazar erőket vonultat fel, bár ebben egy árnyalatnyit többet mutat a spanyol alakulat, ahogy a védelmük is stabilabbnak hat a svédekéhez viszonyítva. Bár az kérdés, hogy ki fogja majd Ibrahimovicsot, akinek a fizikumával kevesen vetekedhetnek a spanyol védelemben. Hacsak nem adnak Capdevilának egy baseball ütőt… Torresnek és főleg Villának már talán könnyebb helyzete lesz a nehézkesnek tűnő svéd védőkkel, bár a szervezettség sokat javíthat Mellbergék helyzetén.

Az biztos, hogy nagy átalakulás nem lesz az összeállításokban, hiszen a „győztes csapaton ne változtass” elve bizonyára érvényesülni fog. Mi mindenesetre a győztesek csatájában az ibérekre voksolunk, csak aztán nehogy átlője, pardon, húzza a számításainkat Ibrahimovics.

Nézzük, kik lesznek a meccs főszereplői! A Hírextra.hu pontozta a várható kezdőcsapatokat:



Esélyek: Spanyolország: 40 % döntetlen: 30 % Svédország: 30 %

a Hírextra.hu tippje: 1-2

Akik kulcsemberek lehetnek: Ibrahimovic, Wilhelmsson, Kallström, Isaksson illetve Torres, Villa, Casillas, Puyol
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását