2024. április 29. - Péter

Együttműködik a főiskola

A Magyar Szabadalmi Hivatal (MSZH) a jövőben közreműködik a Gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán a szellemi tulajdon védelmével kapcsolatos ismeretek oktatásában és segíti az iparjogvédelmi távoktatást - áll abban a megállapodásban, amelyet Gyöngyösön láttak
2008. június 14. szombat 09:04 - Hírextra
A szemeszterenkénti 4-6 órás, órarendszerű oktatás mellett a távoktatásnak, az e-learningnak köszönhetően akár több ezer hallgató is elsajátíthatja a modern szellemitulajdon-védelmi ismereteket - hangsúlyozta a dokumentum szignálását követően Bendzsel Miklós, az MSZH elnöke.

Ugyanakkor az a céljuk, hogy lökést adjanak a szellemi tulajdon, a szabadalmi és iparjog védelmével foglalkozó szakdolgozatok megszületésének is - tette hozzá.

Magda Sándor rektor arról szólt, hogy az együttműködés nyomán a főiskola a magyar szabadalmi, iparvédelmi és szellemitulajdon-védelmi, oltalmi jog egyik hazai pillérévé válhat. Ezt szakdolgozati és kutatási pályázatok közös kiírásával is ösztönözni kívánják a jövőben - közölte.

A Gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán gazdasági és agrár-gazdálkodási karokon mintegy 16 ezer hallgatót oktatnak. Többségük távoktatás keretében sajátítja el a diploma megszerzéséhez szükséges ismereteket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását