2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Boldogan él Csempi és Fecsi

Csempi és Fecsi, így hívják szombattól a Szegedi Vadaspark két új kisállatát, a cerkóf majmot és a jákó papagájt a Vám-és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnokságának (VPOP DARP) munkatársai koboztak el a közelmúltban Röszkén.
2008. június 14. szombat 18:26 - Hírextra

A névadó a parancsnokság első gyermeknapi és vakációkezdő programján történt meg, ahová több mint ötven család érkezett a szervezettől szombaton.

Csempi, a cerkóf majom tavaly ősszel érkezett a Vadasparkba, miután gazdájnak nem volt megfelelő engedélye ahhoz, hogy behozza őt Magyarországra, így a hatóságok elkobozták. Azóta karanténban élt az állatparkban. Most, hogy lezárultak az egészségi állapotát felmérő vizsgálatok, illetve a jogi procedúra is lezajlott, jövő héttől már a nagyközönség is láthatja. "Keresztanyja" a hároméves Varga Regina lett.

Fecsi a jákó papagájok cserfességével bír. Gondozói szerint, ha valamilyen szövegre odafigyel, tökéletesen vissza tudja mondani azt, legyen szó egy beszélgetésről vagy egy telefonhívásról. A madárnak a VPOP egyik kiskőrösi munkatársának kislánya, Ráduj Dóra adhatott nevet. Az állatok lehetséges neveire több mint ötven ötlet érkezett.

Az együttműködés a Szegedi Vadaspark és a VPOP DARP között már négy-öt éve hatékonyan működik, évente húsz- huszonöt esetben bíznak állatot a park gondjaira - mondta az MTI-nek Márkus András parancsnok. A vámosok által elkobzott állatok elsősorban azért kerülnek az állatparkba, mert az illetőnek, aki az országba akarja behozni az állatot, nincs a megfelelő természetvédelmi engedély birtokában.

Veprik Róbert, a Vadaspark igazgatója ehhez annyit tett hozzá, hogy a jó kapcsolat rendkívül fontos a hatóságokkal. A VPOP-tól az együttműködés során több ezer állat érkezett a parkba. Elsősorban teknősök, madarak, és majmok közül is több példány érkezett már.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását