2024. április 29. - Péter

Színes programok a Pécsi szabadtérin

A Pécsi Szabadtéri Játékok június 14-től másfél hónapon át tizenöt produkcióval, azon belül színházi előadásokkal, zenei- és táncprogramokkal, s egyebek mellett képzőművészeti kiállításokkal várja a közönséget - közölte a rendezvénysorozat sajtóreferense
2008. június 13. péntek 15:54 - Hírextra

Pécs elsőként 1977-ben megrendezett kulturális eseménysorozata idén a Pécsi Országos Színházi Találkozó zárónapján, szombaton, a Fáklya Horvát Művészegyüttes táncszínházi előadásával veszi kezdetét. A fesztivál 15 előadása a baranyai megyeszékhelyen öt helyszínen, negyven alkalommal látható majd - mondta Juhász László.
    

A sajtóreferens az előadásokról szólva kiemelte, hogy Szikora János rendező ősbemutatóként állítja színpadra Sárosi István: Gyilkos etűdök című pszicho-krimijét. A kellő erotikával átitatott, "halál Á-dúrban két szólamra, hat hangszerre" műfaji meghatározású opuson, melyet Petrik Andrea és Szikszai Rémusz szólaltat meg, szigorúan csak nagykorúak borzonghatnak.
    

A szabadtéri játékok másik premierje Nagy Tibor-Pozsgai Zsolt-Bradányi Iván: A kölyök című zenés játéka lesz Balikó Tamás rendezésében. A főszereplőt, Chaplint Lipics Zsolt alakítja.
    

Eck Imre szellemiségében immár harminc éve nyaranta is kiemelt szerepet kap Pécsett a tánc, a Pécsi Balett és vendégei közreműködésével. Ezúttal Maurice Ravel: Bolero és Carl Orff: Carmina Burana című műveire álmodott koreográfiákban láthatjuk a pécsi táncművészeket. Az előbbit Vincze Balázs, a társulat jelenlegi, az utóbbit, Herczog István a kilencvenes évek Pécsi Balettjének művészi létét meghatározó igazgatója jegyzi.
    

A fesztiválon Plautus: Hetvenkedő katona című komédiáját a Janus Egyetemi Színház állítja színpadra. A főszereplő a Jászai-díjas Kocsis Gergely, a címszereplő pedig Adorjáni Bálint végzős színiakadémista, a Radnóti Színház társulatának tagja lesz. Korábban mindketten az egyetemi színház tagjai voltak.
    

Juhász László szólt arról is, hogy idén ismét láthatja a közönség az elmúlt évad sikeres produkcióját, Ephraim Kishon: A házasságlevél című vígjátékát Besenczi Árpád rendezésében, aki Fehér Anna partnereként főszereplője is a darabnak.
    

A sajtóreferens megjegyezte, hogy a játékok helyet adnak az immár hagyományos blues és dzsesszfesztiválnak, s a FolkHíd Nemzetközi Néptáncfesztiválnak is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását