2024. május 3. - Tímea, Irma

Nem lesz légibázis Szentesen

Most már biztos, hogy idén nem szállhat fel mentőhelikopter Szentesről; az ígéretek ellenére ugyanis még mindig nem írták ki az illetékesek a közbeszerzési pályázatot a légimentő-bázisra - írta pénteki számában a Délmagyarország.
2008. június 13. péntek 10:53 - Hírextra
Légimentő Kht. működteti majd Szentesen a dél-alföldi régió helikopterbázisát, amelyre éppen négy éve várnak a Csongráddal szomszédos megyékben élők is.

A napilapnak május közepén Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője azt nyilatkozta, hogy az Egészségügyi Minisztérium, a mentőszolgálat és a légi mentők közötti egyeztetés után néhány napon belül kiderül, melyik szervezet írja ki a közbeszerzési pályázatot a szentesi helikopterbázis kialakítására. Mindez csütörtökig nem történt meg.

A pénz pedig megvan rá, hiszen a leköszönt egészségügyi miniszter, Horváth Ágnes még áprilisban bejelentette: a tárca 60 millió forinttal járul hozzá a mentőhelikopter-központ felépítéséhez Szentesen, az összeget az OMSZ kapta meg. A létesítményt majd üzemeltető Légimentő Kht. felhívására pedig 40 milliónyi felajánlás érkezett erre a célra.

Az újság Egészségügyi Minisztériumba eljuttatott e-mailjében azt kérdezte: mi lehet az oka annak, hogy május közepe óta nem írták ki az illetékesek a közbeszerzési pályázatot. A sajtóiroda munkatársa, Bálint Orsolya azt a választ juttatta el a Délmagyarország szerkesztőségébe, hogy az OMSZ a közbeszerzési pályázat kiírója, ezért ők az illetékesek. A lap a mentőszolgálatnál is érdeklődött, ahol Repper Regina sajtóreferens közölte: az OMSZ a Légimentő Kht.-val közösen tervezi a tender kiírását. Ha kész a dokumentáció, rövid időn belül megjelentetik a közbeszerzési felhívást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását