2024. május 2. - Zsigmond

MDF: törvénymódosítás iskolai erőszak ellen

Az MDF a közoktatási törvény módosítását szorgalmazza az iskolai erőszak elharapózása miatt; erről Almássy Kornél, a párt alelnöke beszélt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. június 13. péntek 14:44 - Hírextra
Kiemelte: az iskolai erőszak kapcsán az oktatási miniszter kezdeményezésére létrehozott bizottság jelentésében csak lózungok találhatóak az egyre súlyosbodó iskolai erőszakról, a megfogalmazott javaslatok nem nyújtanak megoldást a jelenség megfékezésére és a kormány elkeni a felelősséget.
Az MDF továbbra is azt javasolja, hogy bocsássák el az iskolákból a súlyos fegyelmi vétségeket elkövető, erőszakos, agresszív diákokat, akik csak magántanulóként folytathassák tanulmányaikat - ebben a státuszban is egyeztetetéssel, felkészítéssel, illetve szigorú vizsgakövetelményekkel.
Almássy Kornél a legutolsó megoldásnak tekinthető legsúlyosabb végleges kizárás előtt fegyelmezési módszerként alkalmazná az ilyen diákok eltiltását az iskolai szabadidős foglalkozásoktól, táborozásoktól, kirándulásoktól. Elmondása szerint ehhez az kell, hogy az ilyen programok népszerűek legyenek a diákok körében.

A demokrata fórum új bizottság felállítását szorgalmazza az iskolai erőszak ügyében, amelyben - mint a párt alelnöke kifejtette - a pszichológusokat, biztonságpolitikai szakértőket és kriminálpszichológusokat felvonultató előző testülettel szemben helyet kapnak aktív, gyakorló pedagógusok és a parlamenti pártok delegáltjai is. Hozzátette: már szeptemberre, a következő tanév kezdetére ki kellene dolgozni a valódi megoldást kínáló javaslatcsomagot.

Mint elhangzott, az MDF forrásokat áldozna az iskolai pedellusok képzésére, alkalmazására. Almássy Kornél állást foglalt abban is, hogy az MDF támogatja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének kezdeményezését a 18 éves korig tartó tankötelezettség felülvizsgálatáról.

Érdemes lenne megfontolni, hogy aki más intézményben már szakképesítést szerzett, az 18 év előtt abbahagyhassa tanulmányait - tette hozzá. Az iskolai erőszakkal ezt úgy hozta összefüggésbe, hogy a társaiknál jóval idősebb tanulók feszültsége gyakran az iskolában tör ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását