2024. május 6. - Ivett, Frida

Családi potlék három gyerekig

A családi pótlék legfeljebb három gyermekig járjon, több gyermek esetén adójóváírással, adókedvezménnyel segítsék a családokat - ezt javasolja a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás tizennyolc települése, amelyek vezetőivel ma konzultál Szűcs Erika szoc
2008. június 13. péntek 08:24 - Hírextra
A tizennyolc település polgármesterei a térségben élő ötvenezer ember képviseletében petíciót juttattak el a közelmúltban Szili Katalin házelnöknek. A petíció szerint rossz a jelenlegi családtámogatási rendszer, "felgyorsítja és egyre gerjeszti az alacsonyan szocializálódott tömegek népességnövekedését, amely megélhetési formává fejlesztette a gyermekszülést".

A dokumentum aláírói szerint a rendszeres szociális segélyezésre vonatkozó szabályokat teljes egészében át kellene gondolni, a szociális segély legmagasabb összege és a minimálbér közötti különbség ugyanis "a munka elkerülésére ösztönöz".

Arra kérték az Országgyűlést, a kormányt, a tárcákat, hogy a "törvényalkotás ne hunyjon szemet ezen emberi, vagy inkább embertelen életvitel térnyerése felett", szigorítsák a szociális és gyermekjóléti támogatások feltételeit.

Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter konzultációra hívta a települések polgármestereit, akikkel Miskolcon, a borsodi megyeházán találkozik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását