2022. július 1. - Tihamér, Annamária

Guminők és gyereknek öltöztetett kutyák a gyorsabb sávért

Guminők felnőtt utasnak, kutyák gyereknek öltöztetve biztosítják a jobb haladást Új-Zéland legforgalmasabb útjain az egyedül autózóknak.
2008. június 13. péntek 08:20 - Hírextra
A szabály szerint ugyanis a gyorsabb közlekedésnek fenntartott sávban - mondhatni "buszsávban" - is közlekedhetnek Aucklandben azok, akiknek autójában legalább hárman ülnek. Mármost a legtöbb autós egyedül van, ám hogy ki legyen a létszám, trükközik: a felfújható guminők mellett akadnak, akik embernagyságú kirakati babákat ültetnek maguk mellé vagy bérutasokat. Utóbbiak főként diákok, akik némi pénzért vállalják, hogy beülnek az autókba arra az útszakaszra, ahol a rendőrség ellenőrzi a létszámot. Aztán kiszállnak, visszarohannak gyalog és ismét bérutaskodnak egyet.

A lebukott autós büntetése több mint 20 ezer forintnyi. Fotókat is készít a rendőrség a magányos autósokról, akik többnyire azzal védekeznek, hogy volt nekik utasuk, csak olyan alacsony, hogy nem látszott ki az ülésből. Ennyi törpe azonban nincs Új-Zélandon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását