2024. május 3. - Tímea, Irma

Sör helyett játék

Ha már a magas árak miatt sört nemigen isznak a drukkerek az osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos szurkolói zónáiban, az esemény szponzorai megpróbálják őket különféle játékokkal kárpótolni.
2008. június 12. csütörtök 18:06 - Hírextra
A pultnál lévő csapos arról panaszkodott, hogy a fanatikusok alig élnek a "folyékony kenyérrel", amelynek ára négy euró, plusz további kettő az a speciális műanyag pohár, amiben adják. Utóbbi tételt ugyan visszatérítik, amennyiben az aranyló nedű elfogyasztását követően a sörisszák visszaszolgáltatják a poharat, csakhogy azt inkább elteszik emlékbe, s a következőt inkább másutt fogyasztják el, három euróért.

Ettől függetlenül érdemes bemenni egy-egy ilyen szurkolói zónába, mert ha sört nem is iszik az ember, azért igen kellemesen érezheti magát, köszönhetően a többi hivatalos támogatónak, amelyek különféle játékokkal szórakoztatják a hozzájuk látogatókat. A torna hivatalos sportszergyártójának standjánál például cipős dobozokat lehet szétrúgni az Eb labdájával, vagy előtte különféle trükköket bemutatni.

Ez a rész nagyon vonzza a szurkolókat, akik láthatóan megőrülnek, amint labdát látnak.
Persze a többi szponzornál is kipróbálhatják magukat a drukkerek különböző labdás feladatokban, így például célba lövésben, de van olyan támogatói sátor, ahol fényképet készítenek, amelyhez különféle háttereket választhat a főszereplő.

Ez a terület valóban a drukkerek találkozóhelyeként funkcionál, igazi nemzetközi kavalkád alakul ki, a hangulat rendre igen barátságos, a rivális szimpatizánsok pedig általában közös fényképeket készítenek és relikviákat cserélnek. Klagenfurtban például 6000 ember tudja itt megnézni a mérkőzéseket, de további 22 ezer fanatikusnak biztosítanak helyet a környező utcákban, ahol természetesen szintén láthatók a találkozók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását