2024. április 30. - Katalin, Kitti

Negyeddöntőre készülnek a törökök

Határtalan lelkesedéssel kommentálták a török lapok, hogy a válogatott a második csoportkörbeli mérkőzésen 2-1-re legyőzte a társrendező svájciakat a labdarúgó Európa-bajnokságon.
2008. június 12. csütörtök 15:14 - Hírextra
 A Hürriyet szerint a portugáloktól elszenvedett 2-0-ás vereséget követő diadallal kezdődött meg igazán az Eb a csapat számára, amely egyszersmind rendezte a számlát Svájccal a 2006-os vb selejtezőjében elszenvedett kudarcért. Semih Sentürk gólja még csak az első török találat volt a tornán, Arda Turané pedig máris az ünneplés kezdetét jelentette - ujjongott a cikk szerzője.

A Milliyet röviden csak feltámadást emleget: az egész országot lehangoló nyitómeccs után a nemzeti együttes 70 millió embernek szerzett feledhetetlen estét. "Gyerünk, fiúk! A portugálok ellen alaposan ránk ijesztettetek, de most már verjétek meg a cseheket is, aztán mulassunk együtt!" - tüzelte Fatih Terim legénységét az újság.

A Cumhuriyet már a rózsás távlatokat taglalta "Megnyílt az út Bécs felé" című anyagában. A lap kiemeli, hogy sem a rá nehezedő nyomás, sem a szakadó eső nem tántorította el a válogatottat, amelynek így jelentősen megnőttek az esélyei a negyeddöntőbe való bejutásra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását