2024. április 29. - Péter

Életbiztosításért gyilkolt a férfi

Előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak egy 28 éves bajai férfi ellen; az áldozatokban az a közös, hogy nevükre nagy összegű életbiztosítást
2008. június 12. csütörtök 15:02 - Hírextra
A távirati iroda korábban beszámolt arról, a nyomozók gyanúja szerint a bűncselekmény-sorozathoz tartozó eseményről, amely a császártöltési temetőben történt: 2007. március 12-én két férfi megkísérelte a sírból kiásni egy 2006 novemberében eltemetett nő holttestét, de a kiérkező rendőrök elfogták őket. Az elkövetők ellen kegyeletsértés miatt indult nyomozás. A nyomozás adatai szerint a két férfit a gyanúsított bízta meg a holttest kihantolásával.

A holttestet később rendőrségi szakértői vizsgálat céljából exhumálták, s megállapították, hogy mérgezés okozta a halált. A nő egyébként a kiskunhalasi kórházban halt meg, ahol a boncoláskor bűncselekményre utaló jelet nem találtak. A nyomozás során kiderült: a nő halála előtt két biztosítónál, összesen 26 millió forint értékben kötöttek életbiztosítást.

Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese az MTI-nek elmondta: egy másik ügyben is nyomozás indult, melynek során ismét felbukkant a 28 éves bajai férfi. Valaki megpróbált felvenni a biztosítónál egy 20 millió forintos életbiztosítási összeget, melyhez a biztosított személy halálát bizonyító kórházi zárójelentést és halotti anyakönyvi kivonatot is becsatoltak. Miután kiderült, hogy a nő él, az okmányok pedig hamisítványok, a biztosító nem fizetett. A nyomozás adatai szerint a 20 millió forintos életbiztosítással rendelkező nő járt a bajai férfi lakásán, ott italt fogyasztott, nem sokkal később kórházba került, ahol szervezetében méreganyagot mutattak ki.

Szabó Ferenc kiemelte: a nyomozás több szálon futott, mert kiderült, hogy a bajai férfi két elhunyt barátja nevére is életbiztosítást kötöttek. A két férfi holttestét is exhumálták, a vizsgálat megállapította, hogy mérgezés okozta a halálukat. A nyomozóhatóság adatai szerint a két elhunytra kötött biztosítási összegekből 7 millió forint a gyanúsítotthoz került.

A vádhatóság képviselője szerint a nyomozás várhatóan július közepén befejeződik.
Szabó Ferenc hozzáfűzte: a gyanúsított -, aki jelenleg számítógépes csalás miatt kiszabott börtönbüntetését tölti - tagadja bűnösségét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását