2024. március 29. - Auguszta

Dugók helyett - Hajtás Pajtás

A nehéz évek után díjakat nyer és újra növekszik a Hajtás Pajtás. A fővárosi útfelújítások, állandósult dugók, a benzin drágulása, a kerékpározás robbanásszerű terjedése és a környezettudatos szemléletváltás mind a biciklis futároknak kedvez. A ma már nem
2008. június 12. csütörtök 18:09 - Hírextra
Business Superbrand lett a Hajtás Pajtás.
Az 1995-ben alapított, és a világ 82 országában honos díj odaítéléséről ismert marketing és PR szakemberekből álló szakmai zsűri döntött. A Superbrands szervezet a legkiemelkedőbb márkák díjazásával, történetük, sikereik széles körben történő bemutatására a márkaépítés jelentőségére szeretné irányítani a figyelmet. Fél éven belül ez a második nagy elismerésük, decemberben Üzleti Etikai Díjjal tüntették ki a céget.

2006-ban az alvállalkozói szerződéseket munkaviszonnyá minősítő rendelet hatályba lépése nagyon komolyan érintette az addigra év/év viszonylatban 25 százalékkal növekvő Hajtás Pajtás üzletvitelét. A piacon akkoriban szokásos szürke, 4-8 órás minimálbéres "megoldások" helyett az üzletileg rendkívül kockázatos, teljes értékű fizetett szabadsággal, táppénzzel és nyugdíjjal járó, igazi fizetésre való bejelentés mellett döntöttek. A nyomasztóan magas magyar béradók és járulékok következtében rendkívüli áremelésre is kényszerültek, így azonnal jelentős versenyhátrányba kerültek. A cég fél év alatt 10%-os piacvesztést élt át, de ezután - mivel versenytársaik ezt nem lépték meg - újra gyorsuló ütemű növekedés kezdődött, mára a Hajtás Pajtás Budapest legnagyobb városi futárszolgálatává nőtt. Ennek elérésében a jelentős társadalmi felelősségvállalást, etikus üzletvezetést is díjazó ügyfelek ragaszkodása mellett váratlan segítséget jelentettek a fővárosi út- és hídfelújítások is. Az egyre nehezebben haladó autók miatt mindennapossá váló, kerékpárral mégis időveszteség nélkül átjárható budapesti dugók sok új megrendelőt kötöttek a céghez. Ezt a folyamatot tovább erősítette az üzemanyag-árrobbanás, az egyre jobban terjedő környezettudatosság, és a Hajtás Pajtás civil tevékenységeinek is köszönhető fővárosi biciklis forradalom. A pár dekás üzleti levelek gyors szállításához már egyre kevesebben alkalmaznak autós futárokat. A 150 fős futárszolgálat munkaerőhiányos időszaka a budapesti kerékpárosok számának növekedése és a biztonságos hátteret jelentő munkakörülmények miatt már a múlté.
Forrás: MTI-OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását