2024. április 25. - Márk

Parkolóellenőrt és rendőrt gázolt egy férfi

Egy miskolci férfi autójával elsodorta a parkolóellenőröket és az intézkedő rendőrnek is nekihajtott, miután azok ellenőrizni próbálták, hogy jogosan használja-e a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványát - tájékoztatta a rendőrség szerdán az MTI-t.
2008. június 11. szerda 13:38 - Hírextra
Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa elmondta, hogy az eset kedden történt; a parkolóban a közterület-felügyelők a sofőrt arra kérték, mutassa meg az igazolványt, hogy annak jogos használatát ellenőrizni tudják. Az autó vezetője ezt egyértelműen elutasította, majd "pumpáló gázadásokkal" ellökte az ellenőröket. A közelben lévő rendőr ekkor az autó elé állt, s megállásra szólította fel a férfit, aki nagy gázt adott és nekiment a járőrnek.

Személyi sérülés nem történt. Az 53 éves férfit előállították, mint kiderült, jogtalanul használta az igazolványt. Az ügyben közokirat-hamisítás és hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás.

Dobi Tamás arról is beszámolt, hogy a közelmúltban folyamatos ellenőrzéseket végző akciócsoportot hozott létre a Régió Park Miskolc Kft. és a miskolci rendőrkapitányság. Az együttműködés során kiemelt figyelmet fordítanak a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványának ellenőrzésére.
Az eddig feltárt visszaélések a legtöbb esetben érvényes kártyákkal történtek, de az igazolványt nem az arra jogosult személy szállítására használták fel, ez pedig közokirattal való visszaélés. Amennyiben a sofőr nem a jogosultat szállítja, 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását