2024. április 29. - Péter

Papírjaikat követelik az afgán menekültek

A debreceni menekülttáborban négy menekült felmászott egy 30 méter magas átjátszó torony tetejére szerdán reggel - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. Annyit sikerült megtudni, hogy a négy menekült közül kettő bizonyosan afgán.
2008. június 11. szerda 14:41 - Hírextra

Az MTI-nek hivatalosan meg nem erősített forrásból a helyszínen annyit sikerült megtudnia, hogy a toronyban tartózkodó menekültek ugyan oltalmazotti státust kaptak, de két hónapja várnak a menekültstátusra, amit állítólag egy jogszabályi változás miatt még nem kaptak meg. Emiatt nem tudnak munkát vállalni.

Daragó Réka, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal szóvivője az MTI érdeklődésére ugyanakkor azt mondta: az afgánok az úgynevezett oltalmazotti státusról szóló okmányokra várnak, ezen iratok kiadását szeretnék felgyorsítani akciójukkal.

A menedékjogról szóló törvény szerint a Magyar Köztársaság oltalmazottként "kiegészítő védelemben" részesíti azt a külföldit, aki nem felel meg a menekültkénti elismerés feltételeinek, de fennáll annak a veszélye, hogy származási országába történő visszatérése esetén őt súlyos sérelem érné.

A törvény szerint nem lehet oltalmazottként elismerni azt a külföldit, akiről megalapozottan feltételezhető, hogy nemzetközi dokumentumokban meghatározott, béke elleni, háborús vagy emberiesség elleni bűncselekményt követett el, vagy olyan bűncselekményt, amelyre a magyar jog ötévi vagy azt meghaladó szabadságvesztés büntetés kiszabását rendeli. Nem lehet oltalmazott az sem, aki az ENSZ céljaiba és elveibe ütköző bűncselekményt követett el vagy akinek a Magyar Köztársaság területén való tartózkodása a nemzetbiztonságot sérti.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Usama bin Muhammad bin `Awad bin Ladin
2008. június 11. 20:23
أسامة بن محمد بن عوض بن لاد
2008. június 11. 19:55
Milyen papírokat követelnek? Utazzanak haza. Remélem megkapják a kiutasításról szóló papírjaikat.
Ha pedig itt maradhatnak, ivartalanítani kellene őket, egyébként úgy járunk, mint a németek és a franciák. Az angolokat, a dánokat, és a hollandokat ne említsük.
Gyorsabban szaporodnak, mint ... a nyulak.
A muszlimok milyen jogokat biztosítanak a nőknek? Saját hazájukban, saját családjukban...? Ez vár az európai nőkre is, ha hagyjuk.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását