2024. április 23. - Béla

Fidesz: Levél internetadó-ügyben

Nyílt levél Hiller István Oktatási és Kulturális Miniszternek a Fidesztől
2008. június 11. szerda 13:13 - Hírextra
Tisztelt Miniszter Úr!
A napokban megint olyan hírek keringtek az internetes szakmai közösségekben, hogy a kormány annak ellenére nem tett le az internetadóként elhíresült kulturális járadékról, hogy a nyilvánosság előtt Önök szavukat adták: internetadó márpedig nem lesz.
Nos, szakmai közösségekben az a hír járja, mégis lesz, csak másként. Az a hír járja, Önök az internetadó ötletének nyilvánvaló kudarca ellenére most erővel, hatalmi szóval, nyomásgyakorlással, különböző háttértárgyalásokon kívánják rávenni a szolgáltatókat és a civil szervezeteket arra, hogy adják össze az internetadóból várt pénzt. Önként és dalolva.
Miniszter Úr!
Választ várok arra a kérdésre, hogy mit terveznek megint. Tényleg azt tervezik-e, hogy a szolgáltatókkal és a civilekkel aláíratnak az internetadóhoz kötődő megállapodásokat?
Miniszter Úr!
Mindannyian jól tudjuk, hogy a szolgáltatásokért ki fizet: a vásárló, azaz a fogyasztó. A hazai piaci versenyben egyetlen szolgáltató sem fogja ezt az újabb sarcot benyelni, hanem mindenképpen át fogják hárítani a fogyasztókra.
Miniszter Úr!
Az internetadó – legyen nyílt vagy akár burkolt -, teljességgel elfogadhatatlan.
Hazánkban a digitális írástudatlanság óriási méreteket ölt, vannak térségek, ahol nemhogy internet, de számítógépek sincsenek az otthonokban. Egy ilyen országban az internetadó bevezetése nemcsak az internet szellemiségével ellentétes, de végzetes hiba is; egy országban, ahol még mindig kevesen férnek hozzá a világháló szolgáltatásaihoz, ezzel a hibás döntéssel még lassúbb lesz az internet elterjedése.
Márpedig a növekedés mindannyiunk érdeke: a felhasználóké és a nyomás alatt tartott szolgáltatóké egyaránt.
Tisztelt Miniszter Úr, arra kérem, a rossz logikájú, hibás koncepciójú internetadó-tervezetet végleg vonják vissza; annak nyílt és burkolt formáját egyaránt! Ne kényszerítsék bele a szolgáltatókat és a civil szervezeteket olyan megállapodásba, ami miatt a végén úgyis a fogyasztók fizetik a számlát!
Tisztelettel:
Nyitrai Zsolt
országgyűlési képviselő,
a Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának vezetője
Kiadó: FIDESZ
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását