2024. április 19. - Emma

Törvénytelenségek az oktatás finanszírozásában

Az Állami Számvevőszék 2008. június 4-én közzétett jelentése súlyos törvénytelenségeket tárt fel az egyházi fenntartású közoktatási intézmények állami finanszírozásában.
2008. június 10. kedd 14:17 - Hírextra
Az ÁSZ megállapításai szerint az úgynevezett „egyházi közoktatási kiegészítő támogatás” összegét 2005. és 2006. évekre vonatkozóan a kormány a törvényekkel ellentétes módon számította ki, 2,7 milliárd forinttal rövidítve meg az egyházi közoktatási intézményeket, ezzel komolyan megnehezítve az egyházi iskolákba járó gyermekek tanulásának körülményeit.

Az Országgyűlés hétfői ülésén Hoffmann Rózsa képviselő asszony napirend előtti felszólalására Hiller István miniszter úr nem tudott választ adni arra, hogy az Állami Számvevőszék jelentésében feltárt törvénytelen helyzetet hogyan kívánja a kormány felszámolni valamint arra, hogy az ÁSZ javaslatára milyen személyi felelősségre vonást kezdeményez az ügyben.

Álláspontunk szerint Hiller István miniszter úr hétfői, napirend előtt felszólalásra adott válasza arról tanúskodik, hogy az Állami Számvevőszék által feltárt, jogállamiságunk alapjait tipró magatartást a kormány bagatellizálja és a Számvevőszék javaslatait nem kívánja érdemben figyelembe venni.

Ezért az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil-, és vallásügyi bizottságának KDNP-és, Fidesz-es és MDF-es tagjai a bizottság rendkívüli ülésének, 2008. június 16-án, 12 órára történő összehívását és azon az Állami Számvevőszék elnöke, valamint az oktatási és kulturális miniszter meghallgatását kezdeményezik.


Dr. Semjén Zsolt
a KDNP elnöke, frakcióvezetője

Kiadó: KDNP frakció
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását