2024. április 28. - Valéria

Fesztivál a rácsok mögött

Csütörtökön délután a Szegedi Tudományegyetem gitár tanszakos hallgatóinak koncertjével kezdődik el az ötödik Dankó Pista Fesztivál szeptemberig tartó programja a szegedi Csillagbörtönben - tájékoztatta az MTI-t Bozó Bea, az intézmény sajtóreferense.
2008. június 10. kedd 07:42 - Hírextra
A fogvatartottak előtt a Szegedi Fegyház és Börtön Kultúrkörletében a zeneművészeti kar hallgatói immár harmadik alkalommal lépnek fel Bozóki Andrea gitárművész vezetésével. A gitárkoncerthez a Csilagbörtön lakói közül is csatlakoznak néhányan, ők Csillagduó néven adják elő produkciójukat.

Néhány nappal később felcsendül a rock and roll a börtön sportudvarán. A szegedi Fun10 zenekar koncertje mellett Pleskonics András, a Szegedi Tudományegyetemen is rocktörténetet oktató újságíró tart előadást a börtönrock eredetéről.

Június végén a Pannon Oktatási Központ általános és középiskolásai adják elő tanévbúcsúztató irodalmi műsorukat. Egy hétre rá Alkotás a rácsok mögött címmel a fogvatartottak festményeiből, grafikáiból zárkában készített tárgyaiból nyílik kiállítás.

A börtönfesztivál azonban nemcsak zenei és képzőművészeti programokból áll. Július 7-én Állj ki és beszélj! címmel Frank György és Rácz László humoristák horrorszínházát, július végén pedig a Thealter színházi fesztivál ajándékelőadását láthatják a fogvatartottak. Magyarország egyetlen, évente jelentkező nemzetközi színházi fesztiválja hagyományosan vendégszerepel a büntetés-végrehajtási intézetben, idén Pedig én jó anya voltam címmel a szegedi származású Anger Zsolt rendezésében Pogány Judit vendégszerepel a Csillagbörtön kultúrtermében.

A fesztivál hagyományos programja a gulyásfőzőverseny is, amelyen a börtön negyven lakója csapatokban méri össze főzőtudományát. A finom falatokhoz ekkor az intézet zenekara, a Csillag Band szolgáltatja a zenei kíséretet.

A koncertek sora még ezzel sem ér véget, augusztus közepén a Készenléti Rendőrség Zenekara lép föl Szegeden Szalóky Béla vezetésével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását