2024. április 29. - Péter

Csodamobilok debütálnak

Új érintőképernyős mobiltelefonját harangozta be hétfőn a Samsung Electronics Co., egy nappal megelőzve az Apple régóta várt bejelentését második generációs iPhone 2-jének piacradobásáról. Steve Jobs lecsúszott a történelmi bejelentéről, félteni azonban n
2008. június 10. kedd 07:25 - Hírextra
A BBC híradása szerint üzleti körökben hétfőre várták Steve Jobs Apple-főnök bejelentését a San Franciscó-i nemzetközi Apple konferencián az új készülék megjelenéséről.

Sokan abból is az iPhone 2 készülő bevezetésére következtettek, hogy az utóbbi időben már a boltokból is eltűnt az eredeti iPhone.

Az érintőképernyős iPhone 2-nél a várakozások szerint a korábbi modell 2G-s gyorsaságát 3G-re turbózták fel.

Az Apple több mint 5 milliót adott el a tavaly júniusban debütált iPhone-ból, és a cég úgy kalkulál, hogy az év végéig akár a 10 milliós eladást is elérhetik.

A Samsung újdonságát, a SGH-i900 maroktelefont 5 megapixeles képkapacitással és a Microsoft Corp. Windows Mobile operációs rendszerével szerelték fel. A telefon 16 GB-os memóriával rendelkezik és alkalmas a Microsoft Word-, Excel- valamint Powerpoint-dokumentumok kezelésére - fedte fel a vállalat közleménye, amely azonban az "okostelefon" árára és forgalmazásának kezdetére nem tért ki. Annyit viszont nyilvánosságra hozott a gyártó, hogy a világpremierre június 17-én kerül sor a szingapúri ipari vásáron.

A Samsung Electronics Co. a világ második legnagyobb mobiltelefon-készítője a Nokia után.

A mobilpiac többi résztvevője sem ül karba tett kézzel: természetesen a Nokia is előrukkol egy újabb "legkívánatosabb modellel", a N96-tal, a Google Android programja pedig szintén be akar törni az "okosmobil"-üzletbe - emlékeztetett a BBC.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását