2024. május 3. - Tímea, Irma

Mennyit hoz a konyhára a Vagyonkezelő?

A magyar Nemzeti Vagyonkezelő bevételei az év eddig részében már megközelítik a 10 milliárd forintot - mondta el a Napinak Tátrai Miklós, az MNV vezérigazgatója.
2008. június 9. hétfő 08:58 - Hírextra
A vezérigazgató - a lap hétfői számában megjelent interjúban - kiemelte, hogy a bevételből 3,5 milliárd forintot a Fradi-pálya értékesítése tett ki. "A bevétel jelentős része nem a jelentős érétkesítésekből származik" - fogalmazott a vezérigazgató. Elmondta, hogy termőföld-hasznosításból 10 milliárd, ingatlanértékesítésből 30 milliárd forint bevételt kell elérniük az idén, és szerinte ez teljesíthető is.

A vezérigazgató szerint sikeresen zajlik az állami vagyonkezelés integrációja az MNV Zrt-be. Ezzel kapcsolatban utalt arra, hogy a vagyontanács legutóbbi döntése szerint azokat az állami tulajdonú cégeket, amelyek bevételének több mint 70 százaléka egy költségvetési forrásból származik, vagyonkezelésbe adja annak a költségvetési szervnek, amely ezt a forrást adja.

A vezérigazgató elmondta, hogy dolgoznak a lovi újabb értékesítési pályázatának előkészítésén, most egy olyan új megoldást keresnek, amely a magyarországi lóversenyzés és az arra való fogadás lehetőségének megtartása mellett, annak finanszírozását üzleti alapra helyezi. Szerinte a pályázat a nyár közepén jelenhet meg.

Az MNV sikerei között említette még a vezérigazgató, hogy lezárulhat húsz év után a pártingatlanok ügye. A napokban aláírják a parlamenti pártokkal az erről szóló szerződést, amely átláthatóbb és tisztább helyzetet teremt e kérdésben mindenki számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását