2024. április 19. - Emma

Kulcsfiguráik nélkül kell játszania az oroszoknak

A keddi spanyol-orosz ütközettel - utolsóként a kvartettek közül - a D csoport is megkezdi szereplését a 13. labdarúgó Európa-bajnokságon.
2008. június 9. hétfő 14:54 - Hírextra
A 16 mérkőzése óta veretlen ibériai alakulat tűnik erősebbnek, részben azért is, mert az oroszok két kulcsfigurája hiányozni fog az este 6 órakor rajtoló innsbrucki meccsről: a játékmester Andrej Arsavin eltiltás, a rendkívül gólerős csatár, Pavel Pogrebnyak pedig sérülés miatt.

"Elvesztették ugyan két fontos futballistájukat, de az orosz válogatott nélkülük is roppant erős és egységes gárda" - intette a biztos spanyol sikert várókat óvatosságra Andrés Iniesta, a középpályás sor egyik alapembere, aki azért hozzátette: "Elsősorban azonban nem az ellenfélre, hanem a saját játékunkra kell összpontosítanunk, és ha azt nyújtjuk, amit tudunk, meglehet a győzelem."

"Nem fogom panasszal és könnyezve kezdeni az Eb-t, amiért két focistám kiesett a nyitómeccs előtt. A bizalmam töretlen a csapat iránt" - replikázott az orosz válogatott holland mestere, Guus Hiddink.

Az Eb-história mindenesetre a spanyolok mellett szól, amennyiben a 2004-es kontinensviadalon - akkor is csoporttársak lévén - a hispán alakulat diadalmaskodott 1-0-ra. Az egymás elleni teljes mérleg ugyancsak Luis Aragonés együttesének kedvez: az eddigi három mérkőzésből, egy döntetlen mellett, kettőt is a spanyolok nyertek. Igaz, mindkettőn egyetlen góllal kerekedtek felül.

D csoport, 1. forduló:

Spanyolország-Oroszország, kedd 18 ó


Innsbruck, Tivoli Neu, v.: Konrad Plautz (osztrák)

A várható kezdőcsapatok:

Spanyolország:

Iker Casillas - Sergio Ramos, Carles Puyol, Carlos Marchena, Joan Capdevila - Marcos Senna - Andrés Iniesta, Xavi, David Silva - David Villa, Fernando Torres

Oroszország:

Igor Akinfejev - Alekszandr Anjukov, Gyenyisz Kologyin, Roman Sirokov, Jurij Zsirkov - Szergej Szemak, Konsztantyin Zirjanov, Igor Szemsov, Gyinyijar Biljaletgyinov, Dmitrij Szicsev - Roman Pavljucsenk
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását