2024. április 20. - Tivadar

Kóka a süllyesztőben

Várhatóan már hétfőn eldől, hogy marad-e frakcióvezető az SZDSZ elnökválasztásán alulmaradt Kóka János. Liberális forrásokból úgy értesültünk, hogy Kóka, és a szombaton két vokssal nyert Fodor Gábor hétfőn ülnek le tárgyalni.
2008. június 9. hétfő 07:19 - Hírextra
A színpadon állt ügyvivők és a frakciótagok is nagyjából fele-fele arányban támogatják Kóka Jánost és legyőzőjét, az új elnököt Fodor Gábort. A liberálisok szárnyalása helyett ezért merülhet fel a liberálisok pártszakadása. Az SZDSZ-en belül utóbbiról nyíltan senki nem beszél.

Pedig már hétfőn átalakulhatnak az erőviszonyok a frakcióban. Eddig mindig az elnök, vagy valamelyik bizalmasa vezette a frakciót. Így volt ez Pető Iván, Kuncze Gábor, vagy éppen Kóka János ideje alatt is. Kóka viszont magától nem akar lemondani a posztról. "....van alkupozícióm, hogy az SZDSZ még erősebb párt legyen" - mondta.

Fodor Gábor sem adott egyértelmű választ arra, hogy marad-e a frakció élén Kóka. "Továbbra is azt szeretném, hogy ott legyen mellettem Kóka János, ls dolgozzon az SZDSZ-ért" - ezt válaszolta az ezzel kapcsolatos kérdésre a liberálisok újdonsült elnöke.

Fodor Gábor szerint a koalíció szétszakadásához vezető MSZP-SZDSZ vitát most a szocialisták oldhatnák fel, ha bemutatnák konkrét programjaikat. Az MSZP-ben viszont többen úgy vélik, hogy a labda még mindig a liberálisoknál pattog.

"Hogy mely pontokban tudunk megállapodni, most már az SZDSZ-en múlik elsősorban" - mondta Burány Sándor szocilaista képviselő.

Akad olyan szocialista európai parlamenti képviselő, aki szerint nem a
tárgyalás a legfontosabb most. Hegyi Gyula szerint az MSZP-nek legalább annyira rendezni kell a sorait, mint az SZDSZ-nek. Azt mondta, "ha az MSZP nem szerzi vissza szavazóit, akkor mindegy, ki az SZDSZ elnöke."
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását